Тернопільщина: передали 154 комплекти обладнання для телемедицини

Опубліковано:
15 Січня, 2020

Для обласних центрів первинної медико-санітарної допомоги передали 154 комплекти обладнання для телемедицини. У кожний такий комплект входить: оглядова цифрова камера, набір цифрових «скопічних» систем із генератором світла, монітор життєво важливих показників і 12-канальний електрокардіограф з цифровим інтерфейсом.

Як повідомили в управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації, є велика необхідність організації обласного сервера телемедицини. Завдяки чому лікарі зможуть зразу з робочого місця проконсультуватися з профільними фахівцями, а пацієнти, у свою чергу, отримуватимуть дистанційний доступ до високоспеціалізованої консультативної медичної допомоги незалежно від місця знаходження.

Так, окрім економії часу, ресурсів, можна буде підвищити рівень якості надання послуг населенню. Також, завдяки електронній ідентифікації пацієнтів, збору даних профілактичних обстежень, можна буде використовувати при обранні тактики боротьби з різними захворюваннями.

До слова, комплекти обладнання для телемедицини, загальною вартістю 16 млн 600 тис. гривень, придбали за бюджетні кошти.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #телемедицина, #тернопіль, #тернопільські новини, #центри первинно медико-санітарної допомоги
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: