Тарас Демкура розповів про основні положення екологічної стратегії України до 2030 року

Опубліковано:
15 Січня, 2020

Із закінченням десятиріччя закінчилась чинність Закону про екологічну політику до 2020 року, який був прийнятий у 2010. З 1 січня нового року вступила в дію нова стратегія екологічної політики до 2030. Тарас Демкура, віце-президентом ICC UKRAINE із сталого розвитку, збереження довкілля та енергоефективності, розповів на свої сторінці у Фейсбук, до чого готуватися бізнесу.

Екологічна стратегія 2030 буде реалізовуватися у два етапи:

1. Товари та послуги мають відповідати європейським вимогам, оптимізація системи моніторингу стану навколишнього середовища та дотримання законодавства, а також розвиток екологічно відповідального підприємництва до 2025 року.

2. Партнерське залучення до здійснення природоохоронної діяльності як державних структур, так і місцевих влад, громадських організацій, суб’єктів господарювання та приватного сектору до 2030.

Новий затверджений документ передбачає такі основні цілі на наступні 10 років:

1. Встановлення екологічної суспільної свідомості, популяризація сталого виробництва і використання, налагоджування зв’язків між науковими діячами й державними інституціями, залучення громадського сектору до процесу прийняття рішень та якісне поінформування громадян щодо екологічних питань.

2. Сталий розвиток природних ресурсів України передбачає інтегрування нової стратегії в раціональне лісоуправління, збереження ландшафтного різноманіття, видів рослин і тварин та регуляція впливу містобудування на навколишнє середовище. Також має вступити в дію рішення щодо можливості використання диких тварин лише стаціонарними зоопарками.

3. Залучення екологічної політики до процесів соціально-економічного розвитку країни, серед завдань якого – присутність екологічного фактору серед програм розвитку на всіх державних рівнях, створення сприятливих умов для залучення інвестицій в природоохоронний сектор.

4. Охорона екосистем та здоров’я громадян від негативних екологічних наслідків, введення сталої системи управління відходами, використання інформаційно-технологічної системи управління ризиками.

5. Впровадження жорсткішої системи покарання за нанесення шкоди навколишньому середовищу, модернізація кадрової політики щодо фахової підготовки, поліпшення законодавства у сфері охорони природного середовища.

Тож український бізнес має орієнтуватися на прийдешні зміни вже зараз: підприємництво вже неможливе окремо від екологічних умов сьогодення. В час втрати природних ресурсів у першу чергу бізнес має діяти відповідно до міжнародних екологічних стандартів.

Це ще одне підтвердження, що наш проект Життя в стилі ECO – Територія особистого розвитку, який допомагає екологізувати як окремі домогосподарства, так і цілі бізнеси – актуальний як ніколи!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Демкура, #екологія, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #стратегія, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: