Благодійна організація «Міжнародний благодійний фонд «Творча Криївка», що  займається реабілітацією учасників війни за допомогою мистецтва та творчості, випустила календар на 2020 рік з фотографіями та історіями 12 бійців, які брали участь програмах організації.

Не просто календар…

12 місяців – 12 коротких історій  учасників війни на Донбасі,  що зворушують та надихають… 12 фото людей з різних куточків країни, які пройшли через війну,  для яких Україна – понад усе !

12  імен, прізвищ, позивних :

Інна Грищенко «Пума»

Оксана Чорна «Касандра»

Віталій Максимкін «Козак»

Олег Шульга

Олександр Якубець «Алекс»

Іван Тиренко «Малий»

Дмитро Мурін «Діоген»

Володимир «Бампер»

Дмитро Клугер «Упир»

Василь Піддубний «Кіт»

Вікторія Дворецька «Дика»

Саша Мітчик «Старий»

12 думок про життя,  про наболіле, про найважливіше…

І одне на всіх наскрізне побажання-заклик для українців – любити Україну!

Кожен з них завдячує  «Творчій Криївці», бо  допомогла віднайти душевну рівновагу, відкрити себе заново, переосмислити важливі речі.

«Творча Криївка» народилася як волонтерська ініціатива, щоб допомагати адаптуватися в мирних умовах тим, хто мав травматичний досвід участі в протистояннях на Майдані та в бойових діях на Донбасі ще в 2014 році. Засновниця проекту Віталіна Маслова застосувала методику реабілітації творчістю, і це дало хороший результат. Через «Криївку» пройшли сотні бійців, десятки психологів-волонтерів. За роки діяльності проект змінював формат, розвивався, розширював напрями. За словами фахівців-психологів,  він став «тим полігоном, на якому майже в бойових умовах «випробовувалися» новітні методики реабілітації воїнів та виховувалися нові покоління спеціалістів». Крім звичних заїздів творчої реабілітації та оздоровлення ветеранів, з’явилися програми для  їх родин, родин  загиблих, ведеться безперервна виставкова діяльність (картини бійців бачили вже  навіть і за кордоном), запрацювали нові чудові напрями – «Мистецькі резиденції для бійців», а саме:  театральна, художня, кіно- та живописна, в результаті яких учасники творитимуть вистави, фільми, книги. 

Проект живе, проект розвивається  – і саме для розвитку будуть спрямовані кошти від реалізації цих календарів (на проведення 44 заїзду творчої реабілітації для бійців). Тому небайдужі мають змогу не тільки придбати цей особливий календар, а й долучитися до важливої та потрібної діяльності.

Бажаючим надсилати повідомлення адміністраторам сторінки «Творча Криївка» у фейсбуці.

null

 

null

 

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #військовий, #календар, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: