Головний лісник Тернопільщини розповів, що робити з ялинкою після свят

13.01.2020 19:13   Джерело: Доба
Опубліковано : Новини Тернопілля

Після закінчення свят деякі тернополяни планують винести використане новорічне деревце на смітник, адже в місті поки не діють пункти збору новорічних хвойних дерев.

Прикро, та в Україні на сьогодні проблему утилізації ялин повністю не вирішено. Після Нового року тисячі дерев, які мають назву «великогабаритне сміття», опиняються на звалищах.

Якщо у Києві цьогоріч 12 січня відкриють десять пунктів збору новорічних хвойних дерев, то в інших містах України буде складніше здати на утилізацію використані ялинки. Тільки як зазначив головний спеціаліст лісового та мисливського господарства Тернопільщини Андрій Маланчук, свідомі містяни все ж можуть знайти спосіб позбутися дерева без шкоди для довкілля.

— На жаль, не маю інформації щодо того, що в нашій області існують якісь спеціальні пункти збору використаних ялинок. В низці країн Європи діють такі пункти збору. Насправді утилізація новорічних деревець не є проблемою для міста, адже в нас є котельні на твердопаливних котлах, де можна використовувати ці ялинки для палива, — повідомив фахівець.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Доба  

Коментарі