На майже 2 тисячі жителів Тернопільщини склали адмінпротоколи за водіння у нетверезому стані

Опубліковано:
12 Січня, 2020

1837 осіб керували транспортними засобами у стані алкогольного спяніння. На них поліцейські склали адмінпротоколи. Така статистика поліції за минулий рік. Загалом у торік на порушення правил дорожнього руху адмінпротоколів оформили понад 36 тисяч. Найпоширеніші порушення – перевищення водіями швидкості, керування транспортними засобами без документів, а також порушення правил пішоходами та велосипедистами.

На дорогах Тернопільщини за минулий рік трапилось 2293 аварії, 514 з яких – з потерпілими. У них загинуло 107 людей, 677 отримали травми. 306 аварій трапилось через те, що водії сіли за кермо напідпитку.

Правоохоронці нагадують: з першого липня 2020 року запроваджується кримінальна відповідальність за водіння напідпитку. Дотепер таких порушників карали адміністративно. За керування автомобілем у нетверезому стані передбачені штрафи від 17 до 32 тисяч гривень і позбавлення права керувати транспортним засобом до трьох років. У разі повторного порушення штраф складе до 51 тисяч гривень з позбавленням права керувати транспортним засобом від 2 до 3 років.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #алкоголь, #водій, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #статистика, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: