«Різдвяна Свічечка»: тернопільські пластуни провели сімейне свято

Опубліковано:
10 Січня, 2020

У храмі Матері Божої Неустаної Помочі УГКЦ, 9 січня, тернопільські пластуни провели сімейне свято «Різдвяна Свічечка». Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

Дійство розпочалося зі  богослужіння та внесенням до  храму Вифлеємського Вогню Миру. Після чого, пластуни запалили три символічних свічки: за всіх тих, хто відійшов від нас і хто загинув за кращу долю України; за всіх українців в Україні та розкиданих по цілому світу; за всіх пластунів і пластунок.

«Єдність всіх пластових поколінь. І саме пластуни задають особливого духу Українському Різдву, адже ми фактично починаємо підготовку до свят з Вифлеємського вогню миру, яким пластуни діляться зі всією громадою. Я дякую також усім тим пластунам, які сьогодні охороняють нашу свободу на Сході України. Низький уклін за їхній щоденний подвиг. Не всі пластуни-воїни повернулись до рідних домівок з війни, і сьогодні вони є нашими ангелами-охоронцями на небі. Молимось за них. Від усієї тернопільської громади дякую пластунам за волонтерство і допомогу Армії, за активну патріотичну життєву позицію», – зазначає міський голова Сергій Надал.

До слова,  незмінним атрибутом святкування стали пластові вертепи, водіння Маланки, співи різдвяних колядок та частування традиційними різдвяними стравами.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Вифлеємський Вогнь Миру, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пласт, #пластуни, #тернопіль, #тернопільські новини, #УГКЦ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: