У селі Яблунів Копичинецької ОТГ проходять три міжнародних фестивалі – спільнота отримає сертифікат

Опубліковано:
10 Січня, 2020

Протягом року у с. Яблунів, що у Гусятинському районі, проводяться різні свята, фестивалі та міжнародні фестивалі – культурні, спортивні, патріотичні. Серед них є такі, що організовані згідно з планом управління культури Тернопільської обласної державної адміністрації, а є і оригінальні, які можна побачити тільки тут у Яблунові.

12 січня стартує вже втреттє Різдвяний фестиваль “З колядою у Яблунів”, який цього року під спів колядок, щедрівок, виступи вертепів об’єднає чотирнадцять колективів з прилеглих сіл та з м. Тернопіль.  На Василя традиційно відбудеться «Меланка в Яблунові» і так майже щомісяця у с. Яблунів відбувається мистецька, спортивна, патріотична подія. За інформацією, яку надала Наталя Сигіль, координаторка заходів, в Яблунові протягом 2019 року пройшли такі події: січень – “Різдвяний фестиваль “З колядою у Яблунів””, “Меланка в Яблунові”, “Живий ланцюг Єднання”, “Молитва за бійцями, які загинули в бою під Крутами”, лютий – “5 та річниця революції Гідності”, “Благодійна організація збору продуктів для бійців АТО”, березень – “Відзначення Шевченкових днів”, “Вечір з нагоди 70-ї річниці з дня народження В. Івасюка”, квітень – “Посвята у Козаки та Берегині учасників шкільної організації «Сокіл Джура»”, травень – “Святковий концерт до Дня Матері”, “Ніколи знову”, “Міжнародний Фестиваль «У Яблунові яблуні цвітуть»”, “Зустріч у військовій частині А3215”, “Виготовлення маскувальної сітки”, “Розробка дизайну та виготовлення прапора з емблемою школи та передача його в зону ООС”, червень – “Богатирські ігри та козацькі забави”, липень – “День села Яблунів, день молоді”, серпень – “Міжнародний фестиваль «Яблуневий Спас»”, жовтень – “Міжнародний фестиваль «Золота осінь у Яблунові»”, “УПА- захисник сьогодення”, листопад “21 листопада День Гідності та Свобод”. 

“Ми дуже вдячні усім, хто допомагає проводити заходи, долучається фінансово, організаційно, творчо”, – каже Наталя Сигіль. Спільнота має надію у травні місяці отримати сертифікат, що підтверджуватиме – с. Яблунів найфестивальніше село Тернопільщини і це є своєрідним рекордом Тернопільської області.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #фестиваль, #яблунів
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: