Про новий вид шахрайства розповіли у поліції. Випадки з краденими сім-картами – не рідкість. Аферисти намагаються отримати дублікат чужої сім-карти.

До абонента телефонує шахрай, представляючись мобільним оператором. Пропонує нібито різні послуги – підключити вигідний тариф, надати додаткові мегабайти тощо. Тоді просить продиктувати йому дані, які надійшли в смс-ці. Отримавши необхідну інформацію, аферист блокує картку і виготовляє її дублікат. А за допомогою таких крадених номерів оформляє кредит онлайн на різних сайтах. Гроші надходять на рахунки аферистам, а потерпілі навіть не здогадують, що на них – борг.

Тому правоохоронці застрігають від подібного роду афер і просять не спілкуватися з незнайомцями по телефону і не розголошувати жодних даних. Якщо ваша картка більше не активна – це сигнал, що нею могли скористатись шахраї. У поліції радять звернутися в сервісний центр і прив’язати свою смі-картку до паспорта. У випадку блокування, її можна буде відновити лише особисто.  

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #злочин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шахрай
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: