Тернополянин зареєстрував петицію на сайті Президента України щодо бібліотеки-довгобуду у місті

Опубліковано:
10 Січня, 2020

Житель Тернополя Максим Черкашин написав та подав на сайт Президента України петицію щодо передачі приміщення бібліотеки – довгобуду, яке знаходиться у центрі Тернополя та перебуває на балансі Кабінету Міністрів України, у власність Тернопільської громади. Тернополянин пропонує залучити кошти інвесторів та облаштувати у довгобуді центр інноваційного розвитку «TERNOPIL CITY HALL».

У тексті петиції йдеться, що 30 років тому, у центрі Тернополя, розпочали будівництво нової сучасної бібліотеки. На календарі 2020 рік, а у центрі міста досі стоїть довгобуд бібліотеки.

«У 2020 році Тернопіль виборов звання «Молодіжна столиця України». Окрім того у співвідношенні молоді до інших вікових категорій Тернопіль вважається лідером серед український міст, – зауважує Максим Черкашин. – А за результатами досліджень журналу «Фокус», Тернопіль це найбільше студентське місто України. Це хороший потенціал для інноваційних змін, носіями яких є молоді люди. Проте, щоб такі зміни відбувались молодим людям необхідний простір та відповідні умови для розвитку, самореалізації та створення інноваційних продуктів. Тому я пропоную передати приміщення бібліотеки – довгобуду у центрі міста на баланс громади та створити там сучасний та водночас масштабний простір для молоді».

На даний час, довгобуд перебуває на балансі Кабінету Міністрів України, відповідно місцева влада не має змоги ні довести будівництво до завершення, ні облаштувати дане приміщення.

Відтак, Максим Черкашин зареєстрував петицію щоб передати даний довгобуд на баланс Тернопільської громади, залучити кошти інвесторів та місцевої громади і облаштувати там сучасний центр інновацій.

«Після передачі приміщення на баланс тернопільській громаді, залучивши кошти муніципалітету, вітчизняних та іноземних донорських організацій – пропоную реконструювати довгобуд бібліотеки в центр інноваційного розвитку «TERNOPIL CITY HALL» на майдані Героїв Небесної Сотні, що у Тернополі. Цей простір стане своєрідним «магнітом» громадської активності, який об’єднає місцеву владу, громадських активістів, журналістів та творчих людей, – розповів Максим Черкашин, ініціатор петиції».

Крім того, тернополянин пропонує облаштувати у даному приміщенні відділи та управління міської ради, а зал засідань депутатів зробити з прозорим дахом.

Також у приміщенні недобудованої бібліотеки тернополянин пропонує створити – прозорі громадські офіси, студію звукозапису, молодіжний та мистецький простори, а також студентське братство та дитячу рок-школу, центр інновацій, творчу майстерню, прес-центр і конференц-зал.

«Під час парламентських виборів у моїй програмі був пункт, який стосувався недобудованої бібліотеки-довгобуду, яка вже 30 років стоїть в центрі Тернополя, – зізнається Максим Черкашин, який минулого року брав участь у позачергових парламентських виборах по 163-му одномандатному окрузі від партії «Голос».  – І хоча нардепом я не став, і відповідних повноважень та ресурсів не отримав, проте, в мене є бажання, натхнення і необхідний досвід. Тому сьогодні я підготував і подав петицію Президенту України щодо передачі приміщення недобудованої бібліотеки-довгобуду у Тернополі на баланс тернопільської громади з подальшим створенням у ньому Центру інноваційного розвитку «TERNOPIL CITY HALL».

Як стверджує Максим Черкашин, в Україні вже є позитивні приклади щодо використання занедбаних масштабних приміщень і перетворення їх у рентабельні проекти.

«Сьогодні, ми часто чуємо про ревіталізацію – повернення чи набуття нового життя будинкам. Є конкретні українські приклади – «Промприлад» – інноваційний центр, який створено на базі заводу промислового обладнання у місті Івано-Франківськ, «Unit City»  – перший інноваційний парк в Україні, розташований на колишньому Київському мотозаводі, «IZONE» – креативний простір, який створили на території Київського суднобудівного заводу, – відзначає Максим Черкашин. – То чому ж ми не можемо реалізувати такий масштабний проект у Тернополі? У нас недостатньо талановитої молоді? Чи може громадських активістів менше? Чи бізнес і влада у нас інші?».

За словами Максима Черкашина, сьогодні Тернопіль вже став Молодіжною столицею України, тому потрібно об’єднати зусилля місцевій, регіональній та національній владі, бізнесу і громадському сектору і зробити справжній магніт активності, інновацій та розвитку.

«У свою чергу, громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад», що функціонує на Тернопільщині, має досвід співпраці з українськими та іноземними донорськими організаціями тому ми готові долучитись до реалізації цього масштабного і потрібного проекту щодо перетворення приміщення бібліотеки-довгобуду у центрі Тернополя в сучасний інноваційний центр, – підсумовує Максим Черкашин. – Прошу підтримати дану петицію і дати Тернополю шанс на створення центру інноваційного розвитку «TERNOPIL CITY HALL».

Підписати петицію можна за посиланням тут.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бібліотека, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #петиція, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: