Іран «помилково збив український літак» – американські ЗМІ

Опубліковано:
9 Січня, 2020

Іран “помилково збив український літак” зі 176 пасажирами та членами екіпажу на борту. Про це повідомляє низка американських ЗМІ з посиланням на джерела в розвідці США, Пентагоні та розвідці Іраку.

Кореспондент CBS News Кріс Ван Клів повідомив, що американські чиновники впевнені, що український літак був збитий Іраном.

Американська спецслужба отримала сигнали з радіолокатора та виявила постріли з двох ракетнопускових установок, ймовірно, SA-15 ( “Тор”), після чого був зафіксований вибух.

Newsweek повідомляє, що одразу три джерела з Пентагону, керівництва американської розвідки та розвідки Іраку підтвердили ураження літака іранською ПВО.

Центральне командування США відмовилося коментувати це питання, коли з ним зв’язалися журналісти Newsweek. Від Ради національної безпеки США чи Державного департаменту жодної відповіді також не було.

Президент США Дональд Трамп у четвер повідомив, що має “підозри” щодо авіакатастрофи в Ірані.

“Ну, у мене є підозри. Не хочу говорити тому, що у інших також є підозри. Дехто міг би зробити помилку з іншого боку, не наша система. Нас це не стосується. Він летів у досить неспокійному регіоні. Вони могли там помилитися. Дехто каже техніка підвела. Я особисто гадаю, що це навіть не питання”, – зазначив Трамп.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #катастрофа, #літак, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: