Собор Пресвятої Богородиці в Теребовлянській ПЦУ Св. рівноапостольного князя Володимира

Опубліковано:
8 Січня, 2020

Православні християни 8 січня відзначають Собор Пресвятої Богородиці. Цього дня Церква прославляє Богоматір, яка народила Ісуса Христа.

Свято отримало таку назву тому, що цього дня відбувається загальне, соборне шанування й інших близьких до Діви Марії та Ісуса Христа осіб – святого Йосипа Обручника, царя Давида і святого Якова. Це свято має давнє походження, воно був встановлене в ранні часи Християнської Церкви. Офіційна згадка про святкування Собору Пресвятої Богородиці наступного дня після Різдва міститься в 79 правилі VI Вселенського Собору, який відбувся в 680-681 роках. Цього дня православна Церква звертається до Пресвятої Богородиці Діві Марії з хвалебними і подячними піснями. Свято Її вшанування встановлено відразу після Різдва Христового саме тому, що Пресвята Діва Марія є Тою, від якої втілився в життя Спаситель Ісус Христос.

Цього ж дня святкують День Ангела Марії.

В Теребовлянській ПЦУ СВ. рівноапостольного князя Володимира після Святкової літургії, яку проводив настоятель храму отець Володимир Якубишин, відбулося мировання вірян. Під час мировання отець Володимир вітав жінок, які носять ймення Марія й дивно було, що він знає кожного свого парафіянина. По всьому церковний хор разом із святим отцем заколядували.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Віктор Аверкієв

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #теребовля, #тернопіль, #тернопільські новини, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: