Катастрофа українського Боїнга в Тегерані: 177 осіб загинуло, всі подробиці (Фото)

Опубліковано:
8 Січня, 2020

Боїнг 737 зі 167 пасажирами і членами екіпажу на борту, що належить компанії МАУ, зазнав аварії незадовго після зльоту з іранського аеропорту Імама Хомейні. За даними рятувальників, ніхто не вижив.

Перші повідомлення про катастрофу ” Боїнга МАУ в Тегерані 

Першим про катастрофу українського літака повідомило іранське інформаційне агентство Fars. “Боїнг 737″, що належить авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України», зазнав аварії після зльоту з аеропорту іранського Імама Хомейні зі 180 пасажирами і членами екіпажу на борту”, – йшлося в повідомленні. 

Рятувальна операція: шанси, що хтось вижив, “дорівнюють нулю”

На місце аварії були направлені 22 машини і два автобуси швидкої допомоги. «Рятувальні команди були відправлені в район аеропорту, де розбився літак Boeing 737, що належить авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України», – повідомив державному телебаченню представник організації цивільної авіації Ірану Реза Джафарзаде. «Літак у вогні, але ми відправили рятувальників… і, можливо, ми зможемо врятувати деяких пасажирів», – сказав глава служби з надзвичайних ситуацій Ірану Пирхосейн Куліванд. Пізніше глава організації “Червоного півмісяця” Ірану Мортеза Салими повідомив, що ймовірність того, що хтось вижив, “дорівнює нулю”. “Вірогідність того, що пасажири залишаться живі, немає”, – заявив він агентству ISNA.

Фото з місця аварії Боїнга МАУ в Тегерані

Зеленський висловив співчуття 

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття рідним та близьким пасажирів і членів екіпажу українського Боїнга, що зазнав авіакатастрофи в Тегерані. Відповідний пост президент опублікував у своєму Telegram-каналі.  «Страшна звістка з Близького Сходу. Сьогодні вранці після зльоту з міжнародного аеропорту Імам Хомейні (м. Тегеран) пасажирський літак авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» зазнав катастрофи і впав неподалік аеропорту. За попередніми даними, всі пасажири та члени екіпажу загинули. Наше посольство уточнює інформацію щодо обставин трагедії та списків загиблих. Мої щирі співчуття рідним та близьким всіх пасажирів і членів екіпажу», – написав Зеленський.

Причина катастрофи українського літака

Спочатку іранське агентство Fars повідомило, що літак впав через технічні несправності незадовго після зльоту. Пізніше арабський канал Al Hadath поширив інформацію про те, що український Боїнг 737 був “ненавмисно збитий” іранськими ППО. При цьому про подробиці і джерелі інформації не повідомлялося. В посольстві України в Ірані заявили, що за попередньою інформацією, літак розбився внаслідок аварії двигуна через технічні причини. “Наразі версія теракту чи ракетної атаки виключається”, – наголосили дипломати. Варто зазначити, що сьогодні вночі Іран обстріляв військові бази США в Іраку балістичними ракетами.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #катастрофа, #літак
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: