Як тернополянам за свята не набрати зайвих кілограмів

Опубліковано:
8 Січня, 2020

Почався період свят, а з ними – і багато застіль. Як не завантажити організм зайвими калоріями, а, навпаки, – перетворити свята на початок власного марафону здоров’я — читайте далі.

Ніхто зараз не закликатиме до дієт чи до присідань-підтягувань. Свята мають бути святами, тим паче – улюблені свята, яких ми нарешті дочекалися. Мають бути і смачні страви, і улюблені напої, а як же без цього?

Але навіть і у свята не потрібно забувати, що надмірне споживання чого б то не було – це велике навантаження на організм, який можна просто-на-просто підірвати, якщо необдумано його експлуатувати. Є кілька простих правил, що допоможуть зберегти здоров’я та гарне самопочуття і упродовж свят, а особливо – після свят.

— зробіть свята початком власного марафону здоров’я

— уникайте комбінацій страв, які важко перетравлюються разом, таких, як, наприклад, популярна страва картопля з м‘ясом. Ідеальним гарніром завжди є овочеві салати, тож фантазуйте зі своїм улюбленим складом салатів.

—  уникайте смажених продуктів на столі. Натомість запікайте та відварюйте їх.

—  уникайте магазинних майонезів, соусів та кетчупів. Натомість заправляйте салати домашнім майонезом, грецьким йогуртом, вершковим сиром, горіховими пастами, кефіром або цитрусовим щойно віджатим соком.

—  уникайте консервованих овочів у салатах, замініть їх на свіжі або заморожені.

—  уникайте традиційних на застіллях консервованих соків або солодких газованих напоїв. Приготуйте узвар, ягідні настої, чаї з прянощів. Це не лише смачно, а і значно сприяє укріпленню імунітету.

—  уникайте надмірної кількості солодощів, оскільки вони у великій концентрацію містять продукти, які крадуть наше здоров‘я. Сьогодні ми маємо можливість замовити готову домашню випічку у майстрів, які використовують для цього здорові живі продукти. Якщо ж ви маєте час для самостійного приготування смаколиків.

— замініть промислові м‘ясні вироби ( ковбасу, сосиски, консерви) на тушковані, відварені та запечені з овочами або фруктами рибу та м‘ясо. Готуйте їх з прянощами та спеціями, і ваш дім наповниться ароматом свята та підніме вам настрій!

—  замініть мариновані овочі на користь квашених на вашому святковому столі. Квашенина – це не лише смачно, а і корисно для балансу кишечної мікрофлори.

— алкоголь краще пити помірно, через певний час після їжі, в ідеалі не змішуючи його з їжею. І, що особливо важливо – вживати його помірно.

Також добре розвинути в собі звичку сприймати свята як додаткову можливість підвищити свою фізичну активність, обравши улюблений вид діяльності: тренажерні зали працюють вже з обіду 1 січня, зимові парки дарують зустрічі з синичками та іншими птахами, а також з пухнастими білочками, які особливо нетерпляче чекають на відвідувачів та гостинці саме у морозні дні.

А якщо все на святковому столі так смакувало, що несила було відірватися, не переживайте і не картайте себе за з’їдене. Організм попросить у вас розвантажувальний день, і ви правильно зробите, коли подаруєте йому цей день. У ньому має бути багато руху, чиста вода, овочі, фрукти, кисломолочні продукти і хороший настрій. А це також чудовий набір “інгредієнтів!”.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дієта, #застілля, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #свято, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: