Вояків Теребовлянської військової частини на передодні Різдва відвідали святі отці та вертеп

07.01.2020 20:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Віктор Аверкієв

В передвечірню пору 6 січня 2020 року підрозділ 44-ї окремої артилерійської бригади, що базується в Теребовлі, відвідали троє святих отців та вертеп, організований Теребовлянською РДА. Колядки співали всі разом, а потім воїни отримали ще й подарунки.

Через головну браму увійшли три святі отці – настоятель ПЦУ Св. рівноапостольного князя Володимира отець Володимир Якубишин, парох парафії УГКЦ Святого отця Миколая отець Петро Пастух, парох УГКЦ  Покрови Пресвятої Богородиці(Теребовля, Садики) та Св. Івана Хрестителя(с. Підгора) отець Ігор Сип’як, а за ними колядники із Різдвяними колядками на устах. Та незабаром коляду підтримали й всі присутні вояки. Проводив процесію гостей до військового харчоблоку заступник командира дивізіону з морально-психологічного забезпечення Сергій Собко. До слова сказати, око радувала добре оновлена територія частини, її будівлі з якісним ремонтом та різними зручностями для військовослужбовців.

Вже на місці всі побачили, що тут все готове до Святого вечора – були кутя та пироги, доставлені вчора волонтерами ГО «Теребовлянська вежа», інші страви, які доповнили подарунки й від Теребовлянської РДА.

Святі отці щиро вітали військовослужбовців з Народженням Христа та бажали мирного неба над головою, мужності в захисті найсвятішого кожного українця, їхньої Батьківщини. Збоку було приємно спостерігати як отці обіймаються з воїнами, роздають їм проскурки, іконки. Поряд стояли поварихи із вже наготовленими стравами. Проте коляда продовжилася, співали всі, в тому числі і воїни, багато з яких побували на самій передовій війни з москалями на Сході та напевно вже давно не коштували домашніх святкових страв.

Проводжали гостей солдати майже цілим складом, а офіцер Сергій Собко сказав при цьому: «Від себе особисто і від імені всього Теребовлянського гарнізону нашої частини висловлюю щиру подяку про піклування за воїнів ЗСУ напередодні Різдва Христового святим отцям, представникам Теребовлянської РДА, окремо їхньому вертепу, волонтерам Теребовлянщини.

Христос рождається!»

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null


Віктор Аверкієв


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі