Тернопільським вчителям планують підвищити заробітну плату

05.01.2020 19:13   Джерело: Тернополяни
Опубліковано : Новини Тернопілля

Хороші новини для тернопільських педагогів: у 2020 році їхні заробітні плати зростуть на 9%. Про це йдеться у Державному бюджеті України на наступний рік.

Таким чином, молодий учитель, який заробляє 5,4 тис грн на місяць, отримуватиме 5,9 тис грн, а зарплата досвідченого вчителя зі стажем 30 років зросте з 8,18 тис грн до 8,9 тис грн. Також планується виплата підтримки молодих вчителів.

Учителі зі стажем до десяти років отримають виплату в розмірі десяти прожиткових мінімумів для працездатних осіб на 1 січня 2020 року — майже 21 тис грн. Передбачається, що цю виплату отримають 73,9 тис педагогів.

До слова, на освіту у держбюджеті виділено 131,5 млрд грн. Крім того, видатки на наукову і науково-технічну діяльність враховані в обсязі 10,1 млрд грн. Очікується, що почне діяти програма "Спроможна школа для кращих результатів" вартістю 3,5 млрд грн. Кошти підуть на закупівлю обладнання для шкіл.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернополяни  

Коментарі