«Привид Опери» завітав на сцену Тернопільської філармонії

Опубліковано:
3 Січня, 2020

Всесвітньо відомий мюзикл «Привид опери» («The Phantom of  the Opera») Ендрю Ллойда Веббера, який з незмінним успіхом йде у Нью-Йорку на сцені театру «Мажестік», у лондонському королівському театрі «Her Majesty’s Theatr», напередодні Нового року дебютував на сцені обласної Тернопільської філармонії.

Особисто для мене дійство було на межі фантастики, адже виконавцями стали актори студентського театру Тернопільського музичного коледжу імені Соломії Крушельницької. Головні партії виконували Соломія Гоцик, Ігор Гуцайлюк, Дмитро Пилипчак (прозвучали арії з відомих класичних і рок-опер, уривки з легендарних мюзиклів). На особливому піднесенні «працював» симфонічний оркестр коледжу під орудою Антона Драгомирецького. Варто віддати належне режисерці-постановниці Олені Сич, та й, звісно ж – самим виконавцям. Адже підготувати за місяць часу таку велику кількість пісенних текстів, та ще й англійською… це треба не просто любити те, що робиш, а – обожнювати. Читець, роль якого виконував Миколай Сиротюк, справжня режисерська знахідка. Він сидів у першому ряду разом з глядачами (що додавало ще більшої таємничості!) і час від часу виходив на сцену із запаленим нічним ліхтариком, тримаючи публіку «у курсі справи» того, що відбувалося на сцені. А ще неймовірне  підсилення гри акторів було від контрастної зміни освітлення на сцені. Можна тільки уявити, який колосальний досвід отримали виконавці- початківці, занурившись у творчий процес роботи над мюзиклом. Того передноворічного вечора ще довго у залі філармонії не вщухали бурхливі овації: публіка була переповнена радісними емоціями.

В основі мюзиклу Веббера – однойменний роман французького письменника Ґастона Леру (Le Fantôme de l’opéra)  . Автор музики Веббер, основна частина лібрето – Чарльз Хартом, автор окремих фрагментів – Річард Стілгоу. Сюжет оповідає про талановиту співачку Христину Дае, яка стає одержимою таємничого, знівеченого музичного генія. За сюжетом книги було створено кілька фільмів у різні роки минулого сторіччя та у 2004 році.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: