Вже не вперше знайомимо наших читачів із цікавими фото, які були зроблені в місті Заліщики. Зараз маємо кілька світлин із зображенням місцевих красунь. Фото датуються міжвоєнним періодом, а саме 1930-ми роками. 

Дівчата одягнені в місцевий народний одяг. 

Якщо вас цікавить тема народного вбрання Заліщицького Подністров’я, то вам варто ознайомитись із науковою публікацією Оксани Сем’яник.

Дослідниця розповідає про чоловічий та жіночий одяг регіону у ХІХ-поч. ХХ ст. Що стосується жіночого одягу, то вона зазначає, що жіночі сорочки ХІХ – початку ХХ ст. вишиті переважно геометричним орнаментом. Рослинний орнамент набув розповсюдження у 1920-х рр. Починаючи із 30-х рр. ХХ ст., рослинний орнамент трактується більш реалістично. Стилізовані квіткові мотиви виконуються гладдю та хрестиком. У селах Новосілка, Богданівка, Угриньківці, Щитівці як доповнення до вишивки чорного кольору, прийшла насичена, яскравих кольорів вишивка квіткових орнаментів. Буденні сорочки

прикрашалися легкою вишивкою навколо розрізу пазушки, на подолі кінцях рукавів та у місцях з’єднання деталей крою. 

Досить цікавим є головний убір дівчини на третьому фото, здається на те, що це наречена. Адже віночок дуже схожий на святковий. Якщо у ваших родинних альбомах є подібні фото, то надсилайте, ми їх обов’язково опублікуємо.

null

Фото з мережі Інтернет

 

null

Фото з мережі Інтернет

Тетяна Яцечко-Блаженко

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дівчата, #Заліщики, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #одяг, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: