«Центр Науки Тернополя» креативно відзначив два роки роботи

Опубліковано:
30 Грудня, 2019

“Центр Науки Тернополя” відзначив два роки з дня, коли вперше відкрились двері для відвідувачів центру. Христина Білінська, керівник ГО “Центр Науки Тернополя”: “Щороку все більше юних українців зацікавлюються наукою саме тут, адже “Центр науки” веде велику просвітницьку роботу. Щомісяця готуються по дві, три тематичні події – напрям не тільки науковий, а і молодіжний. Завдяки спільній роботі Тернопільської міської ради, молодіжних громадських організацій і “Центру науки Тернополя”, наше місто у цьому році оголошено Молодіжною столицею України.”

Щодо подій центру, найбільш гучніші, велелюдні минулорічні у Тернополі – це “6-ті їНаукові пікніки”, вже традиційно на Театральній площі, перший “День знань”, який відбувся 1 вересня у парку ім. Т. Шевченка, перші “Культурні пікніки”, які потішили тернополян у жовтні. Волонтерська допомога молоді та людей різного віку також важливий напрям роботи “Центру науки” – започатковано “Паспорт волонтера”. Серед наукових свят, започаткованих центром, дні народження науковців світового рівня Івана Пулюя – “День Пулюя” та Олександра Смакули, також вшановують науковців та видатних особистостей під час “Нобелівських читань”. День присвячений унікальній платформі, яка змінила світ робототехніки “Arduino Day”, день, коли можна визначити свою майбутню професію “Профорієнтаційний простір “StudyЯ”, змагання зі швидкісного складання Кубика Рубика, саміти проактивної молоді, дні, коли можна позмагатись у шахмати і шашки, провести час з ерудитами під час гри “Що? Де? Коли?”, програми для молоді і ще багато цікавих подій. Усі події широко анонсуються та збирають багато відвідувачів.

Окрім того “Центр Науки Тернополя” розпочав виїзні “Наукові пікніки” і ще низьку виїзних подій, які проходять на території Тернопільської області.

Підсумувати рік запросили представників влади, громадські організації, представників ЗМІ, волонтерів центру, друзів “Центру науки”. Також вже традиційно запалав “Віфлеємський вогонь”, який презентували центру пластуни. Кожен бажаючий зміг забрати частинку вогню, запаливши лампадку від свічки з Віфлеємським вогнем.

Серед подарунків є і оригінальні, наприклад, сертифікат на оплату комунальних послуг на наступний місяць від ГО “Асоціація жінок України “ДІЯ”, зокрема за електроенергію, адже саме її центр потребує найбільше. А також омріяний волонтерами Центру Науки Тернополя “Мурашник”, сертифікат на придбання якого вручила Марія Баб’юк – директор Галицького коледжу ім.В.Чорновола.

По науковому згадали події, що відбувались у центрі науки – гостей, волонтерів, учасників об’єднали у команди та пройшли квест у форматі “Mind Game”. Потрібно було дати правильні відповіді на 6 запитань у кожному тематичному блоці. Перемогла команда “Круті голови” і “центронаукова” дружба.

І науковці, які і цього року офіційно представлятимуть “Центр Науки Тернополя” на наших теренах та теренах України, під час святкувань планували нові події, ділились маленькими науковими радощами – наприклад, завдяки придбаному роботу “Сумо” студенти і учасники наукових подій зможуть спостерігати, як працює механізм, який не терпить сусідів у своєму колі.

Також три саморобних роботи успішно проходили коло за колом дистанцію навколо ялинки, прикрашеної у кольорах “Центру науки”.

Святковий торт до 2-х ліття “Центру Науки Тернопля” та тепла вечеря від ресторатора, друга установи Ігоря Леткого плюс камін на екрані нового телевізора, підведення підсумків та плани на майбутній рік- саме так завершили святкування у центрі науки.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #річниця, #тернопіль, #тернопільські новини, #центр науки
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: