Сьогодні пропонуємо переглянути нашим читачам кілька кадрів із минулого. Фото були зроблені на території міст та сіл сучасних Тернопільської та Львівських областей.

         Автором більшості світлин є знаний фотограф міжвоєнного часу Генрик Поддембський. Його постать більше пов ‘язана із Варшавою та фотографічною спільнотою цього міста.

Документальна фотографія, ландшафтна фотографія, оглядова фотографія, пейзажна фотографія займали особливе місце в його творчості.

У 1914–1930 рр. Генрик Поддембський брав участь у кількох десятках експедицій, фотографічних подорожей (у тому числі разом із Мечиславом Орловичем), під час яких сфотографував пейзажі та побут Волині, Галичини, Карпат, Куявії, Мазурів, Підкарпаття, Сілезії, Поділля.

Він був одним з небагатьох польських піонерів кольорової фотографії до Другої світової війни.

З 1925 року він працював у власній фотостудії на вулиці Маршалковська у Варшаві, спеціалізуючись на пейзажній фотографії. Фотографії Генрика Поддебського були представлені на багатьох фотовиставках: індивідуальні та колективні – у Польщі та за кордоном. Його фотографії неодноразово оцінювались нагородами та відзнаками – на позаконкурсних виставках в світі. Фотографічний архів Поддебського налічує понад 22 000 фотографій.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

Місто Кременець.

 

null

Карпати, місток через Черемош.

 

null

Гора Чорногора.

 

null

Кременецький ліцей.

 

null

В Почаївській Лаврі.

 

null

Тернопіль, панорама міста.

 

null

Львів, костел Бернардинів.

 

null

Курорт Трускавець.

 

null

Гуцулка в Карпатах.

Джерело фото: Muzeum Narodowe w Warszawie

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #захід, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ретро, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: