На Тернопільщині створили робочу групу щодо вирішення питання біатлонної бази у Підгородньому

Опубліковано:
25 Грудня, 2019

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації 23 грудня дав доручення щодо створення робочої групи з питань забезпечення функціонування навчально-спортивної бази та лижеролерної траси з біатлону у селі Підгороднє, що неподалік Тернополя.

До другого січня 2020 року представники робочої групи мають підготувати проект дій щодо забезпечення функціонування навчально-спортивної бази та лижеролерної траси з біатлону та подати в обласну державну адміністрацію.

null

Нагадаємо, у 2013 році місцева влада без будь-яких погоджень зі спортсменами надала всередині лижеролерної траси, що розташована на біатлонній базі у селі Підгороднє, що неподалік Тернополя,  близько 6,7 гектарів землі представникам обслуговуючого кооперативу «Між лісами». При цьому було змінено цільове призначення земельних ділянок таким чином, що на даній території, а саме посеред біатлонної бази, де щодня тренуються спортсмени – стріляють та бігають, а також катаються, можна зводити житлові будинки. Два рази уже цього року представники кооперативу «Між лісами» збиралися щодо плану генеральної забудови житлового кварталу посеред лижеролерної траси та біатлонної бази у Підгородньому.  Відтак, питання зайшло у «глухий кут», бо ніде у світі посеред тренувальної бази, де щодня стріляють та тренуються підлітки, немає та не може бути зведений житловий будинок, натомість представники земельного кооперативу стверджують, що ділянки отримали законно та планують зводити там житло.

Щодо даного проблемного питання відбулася спершу зустріч у Тернополі лідера партії «Голос», депутата Верховної Ради – Святослава Вакарчука та чемпіона світу з біатлону, уродженця Тернопільщини – Дмитра Підручного.

На зустрічі Святослав пообіцяв посприяти вирішити дану проблему у межах своїх повноважень.

Далі Дмитро Підручний зустрівся з Максимом Черкашином, представником партії «Голос» у Тернопільській області. Максим та Дмитро обговорили алгоритм дій щодо вирішення конфліктного земельного питання у Підгородньому на території біатлонної бази.

«Я був на цій базі неодноразово, і справді там проблема в тому, що свого часу землю посеред траси роздали, – прокоментував ситуацію Дмитро Підручний, спортсмен, Чемпіон світу з біатлону, уродженець Тернопільщини. –  Сьогодні, власники даних земельних ділянок хочуть зводити там будинки. По-перше, це взагалі неправильно, по-друге, або там тренуються спортсмени, або будуються будинки, не може біатлоніст стріляти чи тренуватися, коли відразу біля його траси йде будівництво, по-третє це небезпечно, як для самих спортсменів, так і для власників тих земельних ділянок».

Відтак, обласна федерація біатлону передала представникам партії «Голос» відповідне звернення, де просила допомогти вирішити проблему та запропонувала шляхи та ймовірні варіанти щодо мирного розв’язання конфліктного питання.

«Шість років тому, у 2013 році місцева влада без будь-яких погоджень зі спортсменами надала всередині лижеролерної траси  близько 6,7 гектарів землі обслуговуючому кооперативу «Між лісами», змінивши при цьому цільове призначення таким чином, що на даних ділянках можна зводити будинки, – повідомив Віктор Щур, президент федерації біатлону Тернопільської області. – Ми пропонуємо таке вирішення даного питання – поряд лижеролерної траси знаходиться ботанічний сад медичного університету, земельна ділянка якого межує з житловим мікрорайоном села Підгороднє. Тому, можна надати землі медичного університету, які знаходяться за межами лижеролерної траси, представникам кооперативу «Між лісами», натомість їх землю тієї ж самої площі в межах лижеролерної траси віддати для потреб навчального закладу, тобто зробити рівноцінний обмін».

Народний депутат України, секретар комітету з питань бюджету фракції політичної партії «Голос» Володимир Цабаль написав депутатське звернення на ім’я голови обласної ради Віктора Овчарука, голови облдержадміністрації Ігора Сопеля та депутатам Тернопільської обласної ради щодо вирішення проблемного земельного питання місцевої біатлонної бази у селі Підгороднє, що неподалік Тернополя.

«Нарешті ми бачимо, що керівник Тернопільщини своїм дорученням у відповідь на депутатське звернення, створив робочу групу, яка б мала остаточно вирішити земельний конфлікт у Підгородньому і поставити крапку у функціонуванні там біатлонної бази та лижеролерної траси, а також вирішення питання представників земельного кооперативу «Між лісами», – прокоментував ситуацію Максим Черкашин, представник партії «Голос» на Тернопільщині».  – Будемо надіятися, що при розв’язання даної проблемної ситуації буде враховано інтереси усіх зацікавлених сторін, і спортсмени нарешті зможуть повноцінно тренуватися, а представники кооперативу отримають земельні ділянки в іншому місці».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #база, #батлон, #комісія, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #розпорядження, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: