У Тернопільському драмтеатрі відбулася друга церемонія нагородження «Доброволець Тернопільщини»

Опубліковано:
24 Грудня, 2019

Десять орденів “Лицарський Хрест Добровольця” отримали бійці-добровольці, які воювали в російсько-українській війні. Двох нагородили посмертно. Під час церемонії вперше в Україні вручили нагрудні знаки пошани “Учасник бойових дій”.

Знаки пошани “Учасник бойових дій” отримали військові, ветерани, волонтери і капелани. Двох із них нагородили посмертно. Про це розповіла співорганізаторка заходу, голова громадського об’єднання учасників АТО Галичини Ружена Волянська.

Михайло Бойко на російсько-українській війні був 10 місяців:

“В 2015-му році в травні місяці добровольцем пішов в Старичі в навчальний центр на 40 днів. Після того був направлений в 92-гу окрему механізовану бригаду. Це Башкіровка біля Чугуєва на Харківщині. Звідти – Станиця Луганська, Щастя. Стояли ми з 128-ю гірсько-піхотною бригадою. В них не було своїх танків. Ми як бронегрупа – третя танкова рота з ними. Практично через річку Сіверський Донець – ворог. А ми на правому березі. Практично 10 місяців без ротації Станиця Луганська, Щастя”.

Це друга церемонія нагородження “Доброволець Тернопільщини” цього року. Першу – провели 14 жовтня. Тоді відзнаки отримали 17 добровольців. Ще трьом такі нагороди присвоїли посмертно, каже співзасновниця відзнаки “Доброволець Тернопільщини” Ружена Волянська:

“Ми розуміємо, що хтось вже призабув, що йдуть бойові дії на сході України. Хтось призабуває, що наша Україна у стані війни. На превеликий жаль, мало хто вже дякує нашим військовим, нашим захисникам, нашим добровольцям, сім’ям загиблих за ту жертовність, яку вони принесли в ім’я нашої України. І саме тому церемонію нагородження “Доброволець Тернопільщини” я вирішила організувати і проводити на постійній основі для того, щоб ми пам’ятали цю жертовність, пам’ятали цей внесок, які роблять наші Герої, наші захисники, наші волонтери, наші капелани в ім’я нашої держави, нас з вами”.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #доброволець, #нагорода, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: