Нові лавреати Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Братів Лепких

Опубліковано:
23 Грудня, 2019

Відбулось засідання Громадської ради з відзначення Всеукраїнської літературно-мистецької премії ім. Братів Богдана та Левка Лепких.

У результаті таємного голосування визначено переможців за 2019-й  рік. Новими лавреатами стали народний артист України, професор В’ячеслав Хім’як, художник Степан Мамчур, науковець і краєзнавець Олександр Панченко (м. Лохвиця Полтавської області), літераторка Василина Вовчанська. Як повідомив голова Громадської ради Богдан Мельничук, вручення премії традиційно відбудеться в день Соборності України – 22 січня 2020 року.

До слова. Премія заснована 1991року редакцією журналу «Тернопіль».  Певний час (через відсутність коштів) премію не вручали. Стараннями ініціативної групи у складі Богдана Хаварівського, Романа Півторака, Михайла Ониськіва та інших у грудні 2008 року премію було відновлено. Значок (автор — заслужений художник України Євген Удін; раніше був інший значок роботи заслуженого художника України Ярослава Омеляна), диплом, посвідчення, грошова винагорода (розмір установлюється щорічно).

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лауреат, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #премія, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: