«Книга добра» зберігатиметься в Президентській бібліотеці Угорщини

Опубліковано:
23 Грудня, 2019

Унікальний примірник “Книга Добра”, один із 100 надрукованих примірників, зберігатиметься в Президентській бібліотеці Угорщини. Книгу з черпаного паперу з 50 оповіданнями про добро передала у грудні місяці делегація юних послів добра і миру з різних куточків України в рамках міжнародного соціального проекту “Книга Добра”. Серед учасників делегації була і фіналістка другого туру конкурсу вихованка Великобірківського будинку творчості школяра (смт Великі Бірки, Тернопільський район) Юстина Злонкевич. Дівчинка намалювала малюнок до оповідання “Добра справа”. Більшість дітей вперше відвідала Президентський Палац, залу прийомів Президента, Президентську бібліотеку Угорщини. Зустрічі української делегації сприяла представниця української національної меншини в парламенті Угорщини Брігіта Суперак та державний секретар Міклош Шолтес. Організували поїздку Василь Вишиванюк – почесний консул Угорщини в м. Івано-Франківськ та Івано-Франківській області, Ірина Рабарська, директор благодійного фонду “Чисті серцем” та Марина Головченко. 

В межах проєкту “Книга добра” діти з України, які прийняли участь у конкурсі протягом двох років оздоровлювались в Угорщині. Програма літнього таборування в 2020 році для дітей з України буде продовжена. Державний секретар Міклош Шолтес зустрівся з дітьми в залі засідань, поспілкувались про відпочинок в літньому таборі на о.Веленце, а також п. Міклош провів екскурсію угорським парламентом. 

Також діти з України зустрілись з герцогом Анталом та герцогинею Світланою Естерхазі у їх палаці. Герцог особисто провів екскурсію, розповів цікаві моменти із свого життя та життя родини. Юні посланці миру дізнались що в палаці родини Естерхазі протягом 30 років жив і творив відомий композитор Йозеф Гайден. Також герцог пригостив дітей відомим тортом Естерхазі, а також подарував усім марципани. Діти відвідали Відень, Будапешт, зустрілись з представниками державного самоврядування українців в Угорщині.

Ольга Урманець, методист Великобірківського БТШ: “Книга Добра” – це масштабний міжнародний соціальний проект, який мандрує світом та вже об’єднав тисячі дітей та дорослих. Це Книга про Україну, про нас, українців, і про майбутнє, яким його бачуть наші діти. Участь у конкурсі, що передував створенню «Книги Добра», взяли більше 500 тисяч дітей та дорослих з усіх куточків України. Вже більш ніж 350 переможців попередніх етапів міжнародного соціального проекту «Книга добра» мали змогу бути в складі українських делегацій та передавали примірники Книги в найбільші бібліотеки світу – серед них і діти вихованці нашого будинку творчості. Унікальний примірник «Книга Добра» вже зберігається у бібліотеці Ватикану, Туреччини, Литви, Латвії, Естонії, Румунії та України, і від грудня – в Угорщині. Найцінніше, що діти не тільки написали про добро, а і намагаються творити його щодня. Ми дуже зворушені подарунком нашому закладу Василь Вишиванюк передав нам ноут-бука, про який ми вже давно мріяли і маємо велику потребу у його використанні для навчально-виховного процесу. Отже, мрії збуваються! Творімо добро разом!”

null

Фото з мережі Інтернет

 

null

Фото з мережі Інтернет

 

null

Фото з мережі Інтернет

 

null

Фото з мережі Інтернет

 

null

Фото з мережі Інтернет

 

null

Фото з мережі Інтернет

 

null

Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бібліотека, #книга, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #угорщина
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: