Коляски «3 в 1»: чи можна возити дітей на прогулянки в автолюльці?

Опубліковано:
22 Грудня, 2019

Вступ в силу закону, який вводить нові штрафи за неправильне перевезення дітей, підштовхнув багатьох батьків замислитися про придбання візочків типу «3 в 1». Стандартна комплектація таких транспортних засобів включає люльку, прогулянковий блок та автокрісло групи 0+. Проте дорослі часто використовують автолюльку не за призначенням. В чому перевага заміни коляски на автомобільне крісло, читайте в нашій статті.

Автокрісло перетворюється…

Ідея трансформації дитячого візка, який «росте» разом з дитиною, не нова. Проте виробники пішли ще далі, запропонувавши молодим мамам і татам купити коляску «3 в 1». В комплект такого дитячого транспорту входить люлька для новонародженого, прогулянковий блок і автокрісло. Останнє кріпиться до шасі та перетворюється на транспортний засіб на колесах. Задум розробників полягає в тому, щоб під час нетривалих зупинок в дорозі автокрісло можна було не нести в руках, а поставити на колісну базу. Але виробники не припускали, що батьки стануть використовувати ці компоненти замість люльки — тобто для тривалих прогулянок. Проти такої практики зокрема виступає професор кафедри педіатрії Британського університету Пітер Флемінг. В ході досліджень він з’ясував, що новонародженим не варто знаходитися в автокріслах групи 0+ більше 30–40 хвилин.

Чи може автокрісло замінити люльку?

Педіатри та дитячі ортопеди дають однозначну відповідь — ні, заміна неможлива. Найбезпечніше положення тіла для малюка до 6 місяців — горизонтальне. Форма ж автокрісла така, що дитина знаходиться в позі ембріона, тобто напівлежачи. Таке положення цілком виправдане під час пересування в автомобілі, адже численні краш-тести підтвердили, що саме нахил тіла в 45 градусів забезпечує найбільшу безпеку при ДТП. Крім того, немовля надійно зафіксоване ременями безпеки й обмежене в рухах. Використовувати автокрісло необхідно тільки за прямим призначенням, строго контролюючи час перебування дитини в ньому.

На прогулянку тільки в колясці!

Люльки для немовлят розроблені з урахуванням анатомічних особливостей їхнього організму. Рівна поверхня і жорсткий каркас гарантують правильне положення хребта, дозволяючи опорно-руховому апарату гармонійно формуватися. У комплекті з деякими моделями колясок пропонуються ортопедичні гіпоалергенні матраци для додаткового комфорту крихітки. Простора люлька забезпечує свободу рухів: малюк може безперешкодно ворушити руками та ногами, повертати голову.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #автокрісло, #дитина, #коляска
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: