У Тернополі громадські активісти прозвітували за рік роботи

Опубліковано:
20 Грудня, 2019

У п’ятницю, 20 грудня, у Тернополі, в приміщенні місцевого прес-клубу відбулася прес-конференція представників ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад».

Активісти розповіли про реалізовані у 2019 році проєкти, їх важливість та користь для суспільства, а також поділилися планами на майбутнє.

«Уже третій рік наша громадська організація підбиває підсумки року, – розповів Максим Черкашин, керівник ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад». – Відтак, за 2019 рік нам вдалося створити та реалізувати шість суспільно-громадських проєктів, які насамперед націлені для розвитку громад, їх навчанню та реалізації найкращих управлінських стратегій».

За 2019 рік, активісти створили та презентували у Тернополі настільну гру «Тернопільська громада», основна мета якої в ігровій формі познайомити суспільство з Тернополем та селами, що увійшли до складу громади.

«Крім того, за минулий рік нам вдалося проаналізувати стратегії розвитку громад-учасників проєкту та надати відповідні рекомендації для їх кращої імплементації. Окремо, ми розглянули роботу груп з моніторингу та оцінки виконання місцевих стратегій, – наголосила Ірина Масло, менеджер проєктів ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад». – Даний проєкт вдалося втілити завдяки співпраці з Посольством Великої Британії».

Вдруге на Тернопільщині було реалізовано унікальний проєкт «Школа молодіжних лідерів громад».

«Представники з 12 областей України взяли участь у даному проєкті. Нам вдалося провести школу молодіжних лідерів громад, а точніше дати знання та навички для реалізації молодіжної політики представникам тих чи інших сіл, селищ та міст. До того ж, в рамках реалізації проєкту вдалося випустити спеціалізований довідник, з відповідями на найбільш затребувані у громаді питання,- відзначив Максим Черкашин, керівник ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад». – Крім того, завдяки роботі нашої організації, вдалося налагодити тісну співпрацю між громадами Тернопільщини та громадами Естонії, що дало змогу познайомитися з досвідом роботи закордонних колег та перейняти певні позитивні сценарії спільної роботи влади та громади. Відтак громада села Байківці відтепер мають партнерів в Естонії».

У Тернополі активісти провели унікальні в Україні освітні заходи «Школа локальної демократії 2.0», де спільно вчилися працювати над розвитком територій, де проживають.

«За рік навчання представники кожної з ОТГ створюють по три нових інструменти громадської участі, – зауважує Ірина Масло. –Кращі команди змін візьмуть участь у навчальній поїздці у Польщу, де ознайомляться з роботою органів місцевого самоврядування, управлінням громадою, діяльністю громадських та донорських організацій. Фінальним завершенням «Школи локальної демократії 2.0» буде форум локальної демократії,  який пройде весною, та де учасники презентуватимуть свої досягнення».

Протягом 20 днів 250 жителів України побували у Тернополі, де пройшли 5 семінарів на тему підготовки та організації музичних заходів.

«Нам вдалося організувати підготовку менеджерів у галузі культури «Менеджмент 24/7» для майбутнього національного та міжнародного мережування, – підсумував Рустам Ергешов,заступник керівника ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад». – Протягом трьох днів ми провели теоретичний та практичний курси для представників сектору музичного мистецтва. Загалом було 5 таких тренінгів. Крім того, після завершення проєкту лектори записали спеціалізований відеокурс, який сьогодні можна знайти в інтернеті, адже після завершення навчання було дуже багато прохань щодо продовження курсу «Менеджмент 24/7. Вдалось нам реалізувати цей проєкт завдяки співпраці з фестивалем «Файне місто» та Українським культурним фондом».

До слова, ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» працює три роки.  Тільки за останніх 365 днів, громадським активістам вдалося провести навчання для 439 учасників; залучити до співпраці 123 об’єднані громади України; навчатись протягом 302 годин, залучити до співпраці 38 кращих експертів України та реалізувати 6 проєктів та ініціатив.

Щодо майбутніх планів, то активісти наголосили, що продовжуватимуть тісну співпрацю між представниками громади, влади та суспільства заради ефективного результату та економічного процвітання нашого регіону.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #активіст, #звіт, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #черкашин
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: