На Тернопільщині посилили контроль за продажем новорічних ялинок

Опубліковано:
18 Грудня, 2019

 Для того щоб вберегти хвойні насадження від вирубки, на Тернопільщині посилили заходи охорони. Так, згідно з розробленим планом, інспектори будуть перевіряти документи на право перевезення та продажу ялинок.

Як зазначають в Державній екологічній інспекції у Тернопільській області, будуть створені тимчасові пости на дорогах, приміських залізничних станціях, автовокзалах, у містах і населених пунктах, які контролюватимуть реалізації новорічних ялинок. Для здійснення перевірки утворили спеціальні групи з-поміж працівників державної екологічної інспекції, державної лісової охорони, за участю правоохоронних органів, представників громадських екологічних організацій та ЗМІ.

Зазначимо, що у разі виявлення правопорушень особи повинні будуть сплатити штраф у розмірі від 510 до 1020 грн, а на посадових осіб від 2550 до 5100 грн. Також, передбачена відповідальність за порушення порядку придбання чи збуту новорічних ялинок без документів, яка тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1700 грн з конфіскацією об’єктів рослинного світу чи без такої за рішеннями відповідних місцевих судів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #інспектори, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #новорічні свята, #поліція, #різдвяні свята, #тернопіль, #тернопільські новини, #хвоя, #штраф, #ялинки
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: