«Нацкорпус» двічі побився з поліцією біля Верховної Ради, є постраждалі

Опубліковано:
17 Грудня, 2019

Представники “Національного корпусу” двічі побилися зі співробітниками Національної поліції, які завадили проїзду агітмашини до Верховної Ради і пронесенню наметів.

Перша бійка сталася близько 11:30 на вулиці Липській біля готелю “Київ”. 

Каменем розбили вікно в готелі Київ

Поліцейських били кийками і забризкували газом, через що декому довелося промивати очі.

Під час бійки під газ потрапили деякі журналісти.

Також у журналістки “Громадського” Вікторії Рощиної вибили з рук телефон, коли вона російською мовою попросила учасників сутички пояснити, що відбувається. Один із представників “Нацкорпусу” українською відповів: “Я вас не розумію”, після чого телефон був вибитий іншою людиною.

За даними Національної поліції, в результаті сутичок постраждали кілька її співробітників.

“Усупереч анонсованій організаторами мирній акції, окремі учасники заходів намагалися встановити на проїжджій частині на вулиці Грушевського військовий намет. Правоохоронці зупинили громадян і почали проводити з ними профілактичну бесіду… Але мітингувальники почали з поліцейськими шарпанину, яка переросла в бійку”, – йдеться в заяві.

Двох поліцейських довелося госпіталізувати, одного активного учасника бійки забрали у відділення поліції.

Поліція попросила організаторів і учасників акцій дотримуватися вимог законодавства і не порушувати громадський порядок.

Близько 13:45 сталася друга, серйозніша бійка, коли протестувальники спробували встановити військовий намет на проїжджій частині вулиці Грушевського.

Поліцейські не дали зробити це і конфіскували намет.

Націоналісти почали жбурляти камінням, у відповідь співробітники правоохоронних органів застосували кийки. Є постраждалі.

Нагадаємо, що біля Верховної Ради проходить акція проти відкриття ринку землі сільськогосподарського призначення. “Національний корпус” підтримує протести.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бійка, #верховна рада
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: