У Тернополі відбувся Всеукраїнський фестиваль психологічних ігор

Опубліковано:
16 Грудня, 2019

8 грудня в Тернополі відбувся вже у четверте Всеукраїнський фестиваль психологічних ігор (ФайнийПсиФест,) що зібрав людей, які цікавляться психологією та власним саморозвитком.

Психологічні ігри – це новий інструмент у руках коуча, психолога, психотерапевта. Та дуже часто їх називають трансформаційними.

Чому?

Давайте розберемося

Трансформація – зміна, переміна.

Гра – тип осмисленої непродуктивної діяльності, де мотив лежить не в її результаті, а в самому процесі.

Можна сказати, що “трансформаційна гра” – це осмислене зміна в процесі непродуктивною діяльності.

null

Спочатку в трансформаційні гри грали тибетські монахи. Сенс був у тому, щоб пройти шлях від однієї якості до іншого: від зла до добра, від егоїзму до альтруїзму. Працюючи над собою, монахи переходили на нові рівні, поки не досягали Просвітлення

В чому ж користь трансформаційних ігор?

Трансформаційні гри, особливо психологічні, стають все більш затребуваними з багатьох причин. Давно отримані знання і досвід перетворилися у людини в стійкі переконання, звички і спосіб життя, часом такий, який вона не усвідомлюєю. І нашому мозку так існувати дуже комфортне.

Вчорашні навички сьогодні можуть стати застарілими і рішення треба приймати не завтра, а зараз і негайно, та бажано, правильні. А інформаційний потік все збільшується та збільшується….Людина виявляється в постійному стресі, але їй навіть ніколи задуматися про його причини і змінити ситуацію.

“Гра – це найкращий інструмент природи для створення нових нейронних мереж. Здатність створювати нові моделі, знаходити незвичайне в рутинному, загорятися цікавістю, помічати деталі – всьому цьому сприяє стан гри. Коли ми граємо, проблеми та складні завдання природним чином фільтруються крізь наше несвідоме і вирішуються самі. Досить часто люди повертаються після гри не тільки в бадьорому стані, а й зі свіжими ідеями для роботи”, – пише Браун Стюарт (лікар, психіатр, що присвятив власне життя дослідженню впливу ігор на життя людини).

null

Ось і Тернопіль приймав цієї неділі 18 ігротехніків з різних куточків України, що проводили ігри для тернополян та гостей нашого міста, що спеціально приїхали на фестиваль, у локаціях “Саморозвитку”, “Побудови стосунків”, “Бізнес-напрямку”, “Жіноцтва” та “Здоров’я”.

ФайнийПсиФест є одним з найбільших фестивалів ігрових рішень у Західній Україні цього разу зібрав всіх бажаючих у ресторані “Тропік” та знов запалив бажанням здійснювати власні мрії та працювати на користь людям.

Фестиваль символічно відбувся перед Новим роком, щоб стати стартовою опорою для планування майбутнього його учасників.

Ось декілька відгуків учасників:

“Чудовий фестиваль для тих,хто хоче глибше познайомитись з самим собою,знайти відповіді на запитання,цікаво провести час в приємній компанії та дружній атмосфері!”

“#IVФайнийПсиФест – це чудовий простір самопізнання та самовдосконалення через ігрові рішення, тепла атмосфера, нові знайомства, щедрі подарунки..

Організатори – професіонали!

Дякую за запрошення, я дуже рада бути частиною цієї феєрії”

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гра, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #психологія, #тернопіль, #тернопільські новини, #фестиваль
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: