Вже не вперше знаходимо раритетні світлини із минувшини Тернопільського краю. Цього разу на одному із польських аукціонів пощастило виявити світлину ХІХ століття, яка була зроблена в місті Бучач.

Перед нами постає панорама Бучацького замку, а на його фоні поважно прогулюється родина. Також на фото добре можна побачити місцеві будиночки. Світлина, судячи із одягу та парасольок в руках жінок, була зроблена в літній період. Адже парасольки слугували захистом не від дощу, а сонця, якраз у цьому випадку.

На жаль, бачимо замок в руїнах. Сучасні руїни – це залишки збудованого в середині XVI ст. замку за сприяння тодішніх дідичів  Бучацьких-Творовських гербу Пилява. В XVII ст. замок пережив багато штурмів, зокрема, кримських татар, турків, козаків, захищаючи жителів міста (в основному етнічних поляків, євреїв).

Писемні джерела середини XVIII ст. згадують укріплення в Бучачі як вже покинуті та занедбані. Фортеця в Бучачі за Австро-Угорщини занепала. В XIX ст. розібрано частину оборонних мурів, каміння продане як будівельний матеріал.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

Джерело: https://artinfo.pl/

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бучач, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ретро, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: