Моржі в Україні, в Фінляндії – нерпи – у Тернополі розпочався сезон зимового плавання

Опубліковано:
16 Грудня, 2019

Тернопільський клуб любителів зимового плавання “Нептун” традиційно збирає учасників спільноти у грудні – підсумовують рік, планують свої подальші дії, відкривають сезон зимового плавання.

Цього року у суботній ранок біля будиночку моржів були не тільки моржі та їх друзі, а і представники міської влади та родичі засновника громадської організації “Нептун” Михайла Рибака.

Священник о. Дмитро Лисак, який щороку на свято Водохреща освячує воду у басейні “моржатника”, освятив меморіальну дошку засновнику клубу “Нептун” Михайлу Рибаку та усе, що є у будиночку “моржів” – спортивні тренажери, знаряддя для занять спортом то що. У своїй промові о. Дмитро Лисак закликав робити добрі справи, садити дерева, побажав успішної діяльності клубу по залученню людей до оздоровлення та загартовування. 

А також розказав про пошуки місця для басейна, як разом з Михайлом Рибаком шукали його і як знайшли. Присутній на освяченні дошки заступник голови міста Тернополя Леонід Бицюра зауважив, що клуб і громадська організація мають гарний потенціал для розвитку, адже рухаються щороку вперед, успішно прийняли участь вже у двох проєктах “Громадського бюджету”, завдяки чому поступово покращують умови для учасників клубу. 

Добре слово про засновника та його команду сказали друзі, одна з трьох доньок Михайла Рибака подякувала від усієї родини та присутніх онук та двох правнуків за те, що пам’ятають батька та вшанували його пам’ять. 

Рік, що минає, зазначив голова ГО “Тернопільського клубу любителів зимового плавання “Нептун”” Богдан Поломацканич був плідним для клубу – влітку завершили монтаж даху над будиночком, почистили басейн та канал, що веде до нього.

Гість події хоростківський “морж” Василь Шевчук: “Водойма у Тернополі біля клубу “Нептун” найкраща для проведення змагань з зимового плавання. Добре було б повернути цю традицію у нашу область”. 

У світі такі змагання відбуваються у Польщі, Росії, Фінляндії, Північній Америці, Латвії, Великобританії, Китаї. Людей, які захоплюються зимовим плаванням називають по різному – в Україні, Польщі, Росії – “моржами”,  в Фінляндії – “нерпами, видрами, тюленями”, у Північній Америці – “білими ведмедями”. Під час проведення зустрічі учасники клубу говорили про те, що клуб “Нептун” має бути центром для оздоровлення та загартовування цілий рік, саме тому готові прикласти всі зусилля, щоби завершити ремонтні роботи у приміщенні клубу, а також зробити “Доріжку здоров’я” улюбленим місцем тернополян. Також клуб розпочинає готуватись до зустрічі усіх, хто прийде зануритись у воду на свято Водохреща. 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Олена Мудра

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #морж, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сезон, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: