Пам’ятаємо та любимо: Важка недуга забрала життя 15-річної дівчини з Тернопільщини

Опубліковано:
14 Грудня, 2019

Справили сороковини за 15-річною Оленою Петрас із села Горішня Вигнанка Чортківського району на Тернопільщині. Хворіла на муковісцидоз. Це спадкова недуга, що вражає легені, потові залози й травну систему.

— Хворобу виявили, коли доньці було півтора року. Почалася з частих пневмоній, проблем із травленням, — говорить мати 45-річна Світлана Петрас. — Муковісцидоз невиліковний. Підтримує лише терапія й дорогі препарати. Купувати ліки допомагали волонтери.

У травні цьогоріч недуга Олени загострилася. Легені дівчини самостійно майже не працювали — дихала за допомогою кисневого апарата.

— Оленка ходила до школи, була відмінницею. Мала дуже хорошу пам’ять, — додає Світлана Ярославівна. — На індивідуальне домашнє навчання довелося перейти після восьмого класу. Захоплювалася малюванням.

В Олени Петрас залишилися батьки і дві сестри.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Петрас, #смерть, #тернопіль, #тернопільські новини, #трагедія, #хвороба
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: