60 років тому до Тернополя приїжджав перший секретар ЦК КПРС Микита Хрущов. То був єдиний раз, коли він побував у цьому місті. Про приїзд державного діяча тоді написали у газеті «Вільне життя» та розмістили фото, на якому «Тернопіль зустрічає Хрущова». Про цей спогад у фейсбуці написав Віктор Мадрі:    

«60 років тому в Тернопіль приїжджав Микита Хрущов! Гостював він тут двічі – перший і останній раз!!!
«Час від часу в Тернополі гостювали перші особи тодішньої держави. Хрущов був єдиний раз, у грудні 1959 року, 10 числа, — згадував ті часи перший секретар Тернопільського обласного комітету КПУ (з червня 1968 — до лютого 1983) Іван Мефодійович Ярковий. — Дружина Микити Сергійовича Ніна Петрівна (до речі, вона в нього була третьою) приїхала зі Львова потягом разом з ним, а авто для поважних гостей підігнали з Києва до нас своїм ходом. Петро Юхимович Шелест був три рази. Леонід Ілліч Брежнєв проїжджав лише залізницею, охороняли тоді колію, особливі залізничні переїзди та мости. А Володимир Васильович Щербицький був тричі за 15 років мого керівництва», – йдеться у пості Віктора Мадрі. 

А нижче у коментарях Віктор Мадрі додає і спогади своїх батьків про підготовку Тернополя до  приїзду Хрущова:  «розповідали батьки що всі кришки люків на дорозі де мав проходити М.Хрущов, були заварені зваркою, а працівників різних установ – поросили добровільно – примусово вийти його зустрічати…», – пише Віктор Мадрі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #спогад, #тернопіль, #тернопільські новини, #хрущов
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: