Сольний концерт Оксани Малецької та Вадима Дарчука полонив серця шанувальників вокального співу

Опубліковано:
13 Грудня, 2019

У Тернопільській обласній філармонії відбувся сольний концерт Оксани Малецької за участю лауреата всеукраїнського конкурсу Вадима Дарчука та у супроводі академічного симфонічного оркестру Тернопільської обласної філармонії під диригуванням заслуженого діяча мистецтв України Мирослава Кріля. Цей концерт проходив у дні святкування 80-річчя мистецької установи, як і кілька попередніх. У  часі кількох місяців творчий колектив і його виконавці звітують перед публікою сольними концертами.

«Музика є літературою серця; вона починається там, де закінчується мова».  Дуже влучно висловився колись про музику французький письменник Альфонс де Ламартін. Ведучий концертної програми лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів Андрій Оленин особливо наголошував на цьому.

Шанувальники вокального мистецтва у класичній музиці (оперний спів), отримали справжню насолоду від виступу своїх улюбленців. У виконанні солістки філармонії чарівної Оксани Малецької прозвучали арія Леонори з опери «Сила долі» (Джузеппе Верді), арія Ганни з оперети «Весела вдова» Чардаш Ілони з оперети «Циганська любов» (Франц Легар), «Іспанка» (слова Вінченцо ді К’яра, музика Ернесто де Куртіс), іспанський вальс з оперети «Клівія» (Ніко Достал); пісня Елізи з мюзиклу «Моя прекрасна Леді» (Фредерік Лоу). «Дніпровський вальс» на слова Валерія Курінського та музику Ігоря Шамо полонив серця слухачів, адже нагадав багатьом про проминулі юність і перше кохання. Слова і музика дуже проникливі, адже приводом для написання, кажуть, став Відень, де на першому після Перемоги військовому балу Ігор Шамо зустрів своє єдине кохання – майбутню дружину Людмилу.  

Співак Вадим Дарчук кілька разів перевтілювався то в Аріозо Жермона з опери «Травіата» (Джузеппе Верді), згодом в Графа Данила з оперети «Весела Вдова», «O Sole Mio». Оперний спів – це божественний синтез музики, слова і дії. Дует Оксани Малецької та Вадима Дарчука є переконливим тому свідченням: обоє зачарували публіку своїм бездоганним співом. Це і яскравий дует Данила і Ганни з оперети «Весела вдова» (Франца Легара), і дует Бонні та Стасі з оперети «Сільва» Імре Кальмана, «Застольна» з опери «Травіата» Джузеппе Верді.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #концерт, #музика, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: