Нардеп з Тернопільщини очолив тимчасову слідчу комісію із розслідування вбивства Каті Гандзюк та інших громадських активістів

Опубліковано:
12 Грудня, 2019

У Верховній Раді України сьогодні (12 грудня) проголосували за створення Тимчасової слідчої комісії для здійснення парламентського контролю за розслідуваннями нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів. На посаду голови комісії фракція “Слуга Народу” запропонувала кандидатуру Ігоря Василіва (164-1 ОВО, Тернопільська обл.), її підтримали 347 депутатів, – пише Терміново.

– Вдячний колегам за надану можливість долучитися до цієї надважливої справи! – написав нардеп на своїй сторінці у Facebook.

Також до складу комісії увійшли Соломія Бобровська з “Голосу” (заступниця), Іван Крулько з “Батьківщини”, Вікторія Сюмар від “Європейської Солідарності”, Лариса Білозір (депутатська група “За майбутнє”), Юрій Павленко (“Опозиційна платформа – За життя”).

Від фракції “Слуга Народу”: Maryna BardinaДмитро ГурінОлексій ЖмеренецькийGeo Leros, Maria Mezentseva, Дмитро Наталуха (Dmytro Natalukha) та Yegor Chernev.

На жаль, діяльність даної ТСК все ще актуальна: замовники злочинів зі “Списку Гандзюк” досі перебувають на волі, відповідальних за саботаж розслідувань так і не було притягнуто до відповідальності, а систематичні напади на громадських активістів продовжуються і по сьогоднішній день, – пише Ігор Василів. –  Тому не маємо права тему фактично неоголошеної війни з представниками громадянського суспільства “спустити на гальмах”, будемо максимально привертати увагу до неї всієї країни та допомагати розслідуванню цих справ у межах наших повноважень. Без покарання замовників нападів та вбивств громадських активістів наша країна не може повноцінно рухатися вперед!

Нагадаємо, 4 листопада 2019 року виповнився рік з дня смерті активістки з Херсонщини Катерини Гандзюк. У липні 2018 року дівчину облили кислотою, через кілька місяців вона померла у лікарні. Замовники вбивства досі на свободі, невеликі терміни отримали лише виконавці. Активісти періодично влаштовують акції, аби нагадати можновладцям про те, що вбивця досі на волі. Не просуваються й справи нападу на інших громадських активістів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #василів, #депутат, #комісія, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: