Тернопіль вперше «Молодіжна столиця України, 2020»

Опубліковано:
12 Грудня, 2019

Максим Черкашин, представник Тернополя на Національному конкурсі “Молодіжна столиця України”: “Тернопіль здобув статус “Молодіжної столиці України – 2020!”.

Христина Білінська, голова ГО “Центр науки Тернополя”: “Ми всією командою вдячні за мега підтримку! Тільки у об’єднанні і тісній співпраці ми зможемо ще більше! Попереду буде цікавий і насичений рік!”

Разом з представниками молодіжних організацій Тернополя відзнаку “Молодіжна столиця України, 2020” отримав голова міста Тернополя Сергій Надал.

10 українських міст змагались у фіналі за звання переможця та статус «Молодіжна столиця України-2020, а саме Вінниця, Івано-Франківськ, Кременчук, Миколаїв, Одеса, Тернопіль, Умань, Харків, Хмельницький, Чернівці. Представники міст мали аргументували, чому саме їхнє місто має стати Молодіжною столицею України 2020 року.

Національний Конкурс «Молодіжна столиця України» проводиться втретє, починаючи з 2017 року, відзначаючи найкраще місто країни для проживання і розвитку молоді. У 2018 році переможцем конкурсу став Львів, у 2019 році переможцем конкурсу «Молодіжна столиця України» став Кам’янець-Подільський.

null

У 2019 році на конкурс прислали 48 заявок з 21 області. Серед учасників Буча, Вінниця, Одеса, Тернопіль, Харків, Охтирка, Нова Каховка, Івано-Франківськ, Острог, Переяслав, Славутич, Ужгород, Коростишів, Кременчук, Миколаїв, Гуляйполе, Енергодар, Кривий Ріг, Марганець, Мелітополь, Мерефа, Первомайськ, Подільськ, Рогатин, Сарни, Славута, Тальне, Тростянець, Шпола, Яворів.

Ініціаторами конкурсу виступають Міністерство молоді та спорту України, Український інститут міжнародної політики та Національна молодіжна рада України за підтримки Асоціації міст та Асоціації ОТГ України.

Мета конкурсу – активізація співпраці між молоддю та місцевим самоврядуванням, а також сприяння створенню комфортних умов для розвитку молоді у містах України; покращення співпраці місцевої влади та представників молодіжного середовища у всіх містах України, поширення кращих практик такої співпраці та успішних кейсів втілення молодіжної політики на місцевому рівні.

Головним завданням “Молодіжної столиці України” є – залучення молоді до процесів управління містом, відтак – забезпечення вищого рівня відповідальності молодих людей за якість життя у містах; поширення кращих практик молодіжної роботи, обмін досвідом та залучення молоді до усіх сфер життя на місцевому і регіональному рівнях; використання європейського досвіду для покращення роботи з молоддю в регіонах України; мінімізація негативних тенденцій міграції та сприяння процесам децентралізації на місцевому рівні.

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #молодь, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #столиця, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: