По дорозі з Італії додому я познайомилася з Марією, теж заробітчанкою

11.12.2019 23:43   Джерело: ukraine-live.com
Опубліковано : Новини Тернопілля

По дорозі з Італії додому я познайомилася з Марією, теж заробітчанкою. Після розмови з нею я зрозуміла, що працювати треба “для себе”, з дітьми, які звикли жити «самі», зжитися, швидше всього не вдасться.  – Не ви одна така. Ми своїм дітям потрібні лише доти, поки даватимемо їм гроші.

Працювала, дітям гроші відсилала, а потім, нарешті, одумалася.

Я – заробітчанка. В Італії уже 13 років. Відколи отримала документи, щорічно приїжджаю у відпустку додому.

Якщо колись я рвалася додому, дні рахувала, коли нарешті переступлю поріг рідної хати, то зараз швидше навпаки, їду з неохотою, побоюючись, що ще цікавого придумають мої «золоті» невісточки.

Минулого року, одна навіть в гості не запросила (а я в Україні була майже місяць!). А інша, яка зараз живе в моїй хаті, всіляко показувала, як я їй уже набридла.

Перші кілька днів трималася, а потім – відверто хамила.

І це при тому, що обоє живуть на мої гроші, які я справно висилаю синам. А вони ще й поділитися ніяк не можуть. Все звuнувачують мене, що одному (чи другому) дала більше.

Один лишився на газдівстві, привів невістку додому. А другому – збудували разом нову хату. Обоє ніби влаштовані.

Та ні, їм завжди ще щось треба. То ремонт, то нову машину, то на відпочинок, то дітям на якісь потреби.

Синів я ростила сама, бо стала вдoвою дуже рано. Вони були чемними, мені у всьому допомагали.

Залишила я їх молодими парубками, сама поїхала кращої долі шукати. І знайшла. Робота в Італії дала мені можливість і себе забезпечувати, і дітям допомагати.

Дуже швидко наші справи пішли вгору. Сини вступили на навчання до місцевого інституту. Добрі, гарні та гожі. То й помітили їх дві «спритні» дівчини з нашого села.

Закрутили хлопцям голови, та й досі крутять. Пересвaрилися одна з одною, синів пересваpили, до мене постійно якісь претензії. Все їм не так.

Спочатку намагалася вгодити усім, мирила їх постійно. А потім перестала.

Та вони каву, шоколадки і макарони, які я присилала, порівну поділити не могли: мовляв, у одного одна дитина, а в другого дві, то йому більше треба.

Розповіла я цю історію жінці, яка їхала зі мною в автобусі в Україну. Вона засміялася:

– Не ви одна така. Ми своїм дітям потрібні лише доти, поки даватимемо їм гроші.

У неї, виявляється, дуже подібна історія. Але Марія (так звали цю жінку), виявилася мудрішою і за 15 років роботи в Італії купила собі однокімнатну квартиру в обласному центрі. Коли повернеться на Україну, щоб мала де голову прихилити.

З дітьми, які звикли жити «самі», зжитися швидше всього не вдасться. От і їде Марія у відпустку, впорядковувати собі своє українське гніздечко.

А я ще й додому не доїхала, як у мене з’явилося бажання знову повернутися в Італію і працювати. Але тепер уже «для себе».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: ukraine-live.com  

Коментарі