Плеяда обдарованої молоді – у традиційному вечорі авторської поезії та музики

Опубліковано:
11 Грудня, 2019

Вечір авторської поезії та музики відбувся у Тернопільському музичному коледжі імені Соломії Крушельницької. Прозвучали поетичні твори в авторському виконанні Дарини Васильчук, Артура Дрозда,  Влади-Вікторії Жеребецької, першокурсниць Марії Росоловської та Богдани Фетько. Пісні Віталія Андрусишина, Степана Бойка, Ігоря Гуцайлюка, Станіслава Ткачука. Плеяда обдарованої молоді.

– Такий концерт є традиційним, ми проводимо його щороку, – розповіла модератор події, вчителька української мови та літератури Марія Чорненька.  –  Студенти нашого коледжу обдаровані не лише музичним хистом, у їхні серця Бог вклав божественну іскру відчуття поетичного слова, талант складати власну музику. Я часто згадую слова нашого випускника Олега Давибіди, який у творі про сенс життя написав: «Людина творить красу усвідомлено, і в цьому вона божественна».

Також студенти проявили ще й свою акторську майстерність. Присутні змогли побачити фрагменти із п’єс українських  письменників «Сватання на Гончарівці» Г. Квітки-Основ’яненка, де головні ролі зіграли другокурсниці Софія Ількевич та Соломія Глиняна; «Наталку Полтавку» І. Котляревського –   студенти 4-го курсу Андрій Тичинський, Михайло Тарнавський;  «Кайдашеву сім’ю» – Ліна Вівчар та Діана Яциковська. Сценки підготували студенти вокального відділу, оволодівши цим мистецтвом на заняттях з культури мови.

Гості заходу – письменниці, журналістки ОксанаЖук та авторка цих слів. У творчому доробку пані Оксани поетичні збірки «Віршовирій», «Щирослів’я», «Тридивно», «Назустріч Сонцю». На її слова (музика Ольги Драгомирецької) прозвучали пісні «Попелюшка» у виконанні Діани та Юліани Новаківських та «Не карай» (вокальний ансамбль хорового відділу). Богдан Маюк – викладач коледжу, культорганізатор прочитав кілька оповідань із книжки «На скрижалях Часу». Завершальною родзинкою став виступ студенток хорового відділу під диригуванням Ігоря Гуцайлюка, які виконали пісню незабутнього Андрія Кузьменка (музика Андрія Підлужного, аранжування Ігоря Гуцайлюка).

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зустріч, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #поезія, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: