За рік 180 демобілізованих учасників АТО на Тернопільщині знайшли роботу і відкрили бізнес

Опубліковано:
8 Грудня, 2019

Протягом 11 місяців цього року – з січня до листопада до працівників  Тернопільської обласної служби зайнятості звернулися понад 690 безробітних військових, які раніше брали участь в антитерористичній операції та операції об’єднаних сил. Серед цих людей – 39 осіб з інвалідністю. Найбільше їх було на обліку в Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості – 151 особа, у підрозділах служби зайнятості в Бережанському районі – 89, Шумському – 46 та Гусятинському – 44.

Працівникам обласної служби зайнятості вдалося допомогти з пошуком роботи 180 учасниками АТО та ООС. Із усіх працевлаштованих – 6 – люди з інвалідністю, також 8 осіб працевлаштувалися за умови компенсацій роботодавцям витрат єдиного соціального внеску, і ще 6 осіб відкрили власну справу,  отримавши одноразово допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності (в тому числі один військовий – з інвалідністю). Ще для 15 військовослужбовців знайшли тимчасову роботу.

23 колишніх бійці пройшли перепідготовку за професією електрогазозварник. Також проходили курси цільового призначення за напрямками «Підприємець-початківець» та «Безпечне ведення робіт в сільськогосподарській галузі, обробка землі»; стажувались у роботодавців за професіями: оператор комп’ютерного набору, пекар, тракторист-машиніст с/г виробництва, муляр, верстатник деревообробних верстатів, робітник з догляду за тваринами. Після закінчення профнавчання 91% демобілізованих учасників АТО (ООС) уже працюють.

В обласному центрі зайнятості повідомляють, що на 1 грудня ще продовжують пошук роботи для 242 колишніх воїнів, з них 15 – мають інвалідність.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #військовий, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #робота, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: