Лідерка Тернопільської «Дії» стала Людиною року-2019 у номінації «благодійництво»

08.12.2019 10:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Підприємниця Ольга Шахін, яка відома у Тернополі своєю активною громадською діяльністю у сфері реалізації соціальних проектів, стала Людиною року-2019. Цю відзнаку у номінації «Благодійник року» їй вручили за системну доброчинну діяльність на благо тернопільської громади. Меценацтво та благодійна допомога як різним громадським об’єднанням, так і окремим жителям міста стала для Ольги Шахін невід’ємною частиною життя. А рік тому вона згуртувала довкола себе активних тернополянок і стала лідеркою Тернопільського осередку «Асоціації жінок України «Дія». Навіть за цей невеликий проміжок часу членкині «Дії» втілили в життя чимало благодійних проектів.

«Дієві» жінки регулярно відвідують хоспіс у селі Плотича та онкохворих діток у міській лікарні. Вагомою для потреб міста стала допомога у відкритті першої в Тернополі ресурсної кімнати у ЗОШ №28. Членкині «Дії» також часті гості у Тернопільській спеціалізованій школі – приїжджають з гостинцями, аби приділити увагу особливим дітям. А у жовтні цього року реалізували давню потребу закладу – встановили новий дитячий майданчик. Під керівництвом Ольги Шахін організація тісно взаємодіє й з Тернопільським зональним відділом військової служби правопорядку.

Справедливо зазначити, що левову частку фінансування проектів Ольга Шахін бере на себе – адже є успішною підприємницею. У своїх інтерв’ю вона зазначає, що «милосердя повинно бути якомога більше присутнє в житті тернопільської громади. Тернополяни – це одна велика сім`я, де той, хто має можливість, повинен допомагати тим, хто у скруті».

null

«Я дуже добре пам’ятаю ті часи, коли доля випробовувала мене. Однак були люди, які не відвернулися й допомогли здолати усі труднощі. Тож, коли у мене з’явилася можливість – благодійництво стало способом життя. Добрі справи, які ми робимо з членкинями «Дії», – повертаються ще більшими можливостями нових проектів», - зазначає Ольга Шахін.

У скарбничці Тернопільської «Дії» чимало добрих справ, які вдалося спільними зусиллями втілити у життя, протягом середини 2018-2019 року. Зокрема, реалізовано більше трьох десятків соціальних акцій; надається системна допомога у проведенні мистецьких ініціатив та освітніх проектів; здійснюється підтримка юнацького спорту та впровадження філософії здорового способу життя. Заслуговує на окрему увагу меценатство для громади міста – за особистого сприяння Ольги Шахін в Тернополі споруджено постамент Симону Петлюрі – видатному діячу українського національно-визвольного руху ХХ століття.

null

Особливо знаковою стала реалізація задуму Ольги Шахін щодо надання допомоги тернополянам, які опинилися у скрутних життєвих обставинах. Метою було надати їм допомогу, згуртувавши своїх однодумців. Але також і показати наскільки сильними духом є люди, які попри скруту та виклики долі, продовжують боротися і не втрачають надію на краще. Цей проект було реалізовано разом із командою телеканалу «Тернопіль-1». Загалом в рамках теле-проекту «Небайдужі» під опіку взято понад 100 осіб, після закінчення зйомок Ольга Шахін та членкині «Дії» продовжують підтримувати зв'язок з героями теле-передачі.

null

Фінальнім проектом у 2019 році для Тернопільської «Дії» стало відкриття Центру підтримки жінок. Це місце, де тернополянки можуть отримувати безоплатну юридичну та психологічну допомогу, а також консультації щодо відкриття власної справи. У той же час у Центрі радо зустрінуть кожну, кому потрібно просто поговорити про наболіле чи порадитися.

Офіс «Асоціації жінок України «Дія» та Центр підтримки жінок працюють за адресою: м.Тернопіль, вул. Замкова,6, каб.31

«Команда «Дії» - надзвичайно сильна й потужна. Я щиро вдячна членкиням за підтримку та допомогу. На таких жінок та дівчат завжди можна покластися, та що там - разом із ними під силу й гори звернути. І я радію, що останнім часом до осередку прагнуть долучитися все більше охочих жінок, котрі готові змінювати життя Тернопілля на краще», - стверджує Ольга Шахін.

Церемонія нагородження «Людина року» відбулася за ініціативи Тернопільського глянцевого журналу «City Life» 29 листопада. Загалом відзнаки у різних номінаціях отримали майже сотня тернополян. Це люди, які є висококваліфікованими фахівцями у своїх галузях, вирізняються особистісними якостями та беруть активну участь у розвитку життя міста.

Більше дізнатися про життєвий шлях Ольги Шахін можна, переглянувши програму «Від мрії – до успіху».

Усі випуски соціального теле-проекту «Небайдужі» знайдете тут.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі