«Дізнайся свій ВІЛ-статус»: у Тернополі провели безкоштовне тестування

Опубліковано:
4 Грудня, 2019

У Тернополі до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом відбулася інформаційно-профілактичну акцію «Пройди тестування – дізнайся свій ВІЛ-статус». Такий захід спрямований на те, щоб популяризувати серед молоді безпечний та активний спосіб життя.

Тернополяни змогли не лише пройти безкоштовне та анонімно тестування в мобільному автомобілі швидкої допомоги КНП “Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” ТОР, а проконсультуватися з лікарями. Також, спеціалісти розказували про основні міфи про ВІЛ/СНІД, що потрібно робити для профілактики ВІЛ-інфекції.

Загалом, у проведенні тестування взяли участь близько 20 осіб. Серед них були і студенти тернопільських вишів. У підсумку усі результати тестування були негативними.

До слова, за даними Європейського центру з контролю та профілактики захворюваності та Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я, Україна залишається однією з країн, де продовжує зростати кількість нових випадків інфікування ВІЛ та смертей від СНІДу. На початок 2019 року Україна посідає одне з перших місць серед країн Європи за кількістю людей, які живуть з ВІЛ, налічуючи: за попередніми даними 237 000 осіб на початок 2019 року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #віл, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #СНІД, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: