«Соловей співає»: тернополян запрошують відвідати прем’єру фільму

Опубліковано:
4 Грудня, 2019

У Тернополі, 9 грудня, відбудеться довгоочікувана прем’єра документального фільму «Соловей співає. Доки голос має». Транслювати кінострічку будуть у Палаці кіно за підтримки ВП ГО «Ділові українські жінки».

У документальній стрічці розкрили причини та наслідки сучасної конфронтації довкола мовного питання у нашій державі. Режисер Сергій Кримський та авторка фільму Леся Воронюк намагалися пояснити чому українці відмовляються спілкуватися рідною мовою та висвітлити основні точки конфлікту у цій ситуації.

Як зазначає авторка стрічки, цей фільм відзняли саме для того, щоб донести більшості — мова має значення. Адже, спілкування російською — це колись був вимушений крок для людей, які хотіли мати можливість отримати вищу освіту, працювати у радянському суспільстві.

Зазначимо, що фільм створено громадською організацією «Всесвітній день вишиванки». Фільмування відбувалося у п’ятьох країнах світу, а саме: в Україні, Білорусії, Ізраїлі, США та Великобританії.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #«Соловей співає. Доки голос має», #ГО "ділові українські жінки", #новини тернопільщини, #новини тернополя, #палац кіно, #тернопіль, #тернопільські новини, #фільм
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: