«Дієві» тернополянки проти домашнього насильства: інсталяція в центрі міста та поради постраждалим

04.12.2019 11:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Шістсот пар жіночого взуття принесли на головну площу Тернополя. Інсталяцію влаштував Тернопільський осередок «Асоціації жінок України «Дія», щоб привернути увагу влади та суспільства до проблеми домашнього насильства.

За словами лідерки Тернопільської «Дії» Ольги Шахін, день для акції вибрали символічно: «щедрий вівторок», коли весь світ долучається до благодійності. 600 пар жіночого взуття символізують кількість жінок, які помирають щороку від рук кривдників.  Акція відбулася в рамках проєкту «16 днів проти насильства».

null

«Наша Асоціація «Дія» має такий девіз — «жінка за жінку!». Тому, ми були зобов’язані показати владі скільки гине нас через домашнє насильство. Наша організація хоче допомогти кожній жінці, тому наші двері відкриті завжди. На базі нашого осередку діє Центр підтримки жінок. Приходити можна не тільки для отримання юридичних послуг, а й навіть, щоб просто попити чай та виговоритися», - зазначає Ольга Шахін.

Містяни активно долучалися до акції. Жінки не лише приносили, передавали посилки зі взуттям, а й організовували флешмоби, щоб якомога більше людей дізналися про проблему насильства. Також, окрім створення інсталяції, підготували соціальний ролик та «дорожню карту дій» - у ній пояснюється, що робити якщо ви стали свідком насильства.

«Я сьогодні тут через жінок, які можуть загинути від домашнього насильства. Заради мам, які можуть втратити свої доньок. Заради 600 вбережених життів та незламаних доль дітей. Це не просто пари взуття — усі вони символізують жінок, які гинуть від насильства. Коли я дізналася, скільки жінок гине в Україні, то мені захотілося згуртувати людей та привернути їхню увагу до цієї проблеми. Я вірю, що сила наша лише в єдності, та разом ми зможемо все змінити», — зазначає Яна Шкуратова, ідейниця проєкту, радниця БФ «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» з розвитку соціальної згуртованості в Тернопільській області.

Усе взуття, яке принесли на Театральну площу, згодом передали в «Соціальний гардероб Одежина», де люди зможуть прийти та взяти необхідне. Зазначено, що за час існування соціального центру, реалізували близько 33 тонни речей та допомогли близько 4 тисяч сімей.

null

Лідерка Тернопільської «Дії» Ольга Шахін висловила слова подяки за допомогу в організації акції: міському голові м.Тернополя Сергію Надалу, ГО «Ділові жінки» та  Олесі Чванкіній й Тетяні Федині, представникам Центру безоплатної правової допомоги, ГО «Асоціація Громадських Радників України», Тернопільській обласній бібліотеці для дітей, БФ «Фонд добрих людей» - Ігору Костюку, Кафедрі економіки і підприємництва ТНЕУ - Ірині Бойчик та Ользі Собко, директору Галицького коледжу ім. В.Чорновола Марії Баб'юк, БО «Мережа людей, які живуть з ВІЛ», Соціальному гардеробу «Одежина», БФ «СТАБІЛІЗЕЙШЕН СУППОРТ СЕРВІЗЕЙШЕН», а також тернопільським поліцейським.

null

 

null

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі