Довгожителі Тернопілля: містянка відзначила свої сто років

Опубліковано:
3 Грудня, 2019

У Тернополі, 2 грудня, одна із довгожительок міста відсвяткувала свій ювілей. Так, Івасечко Антоніна Павлівна стала єдиною столітньою тернополянкою. На разі, жінка сильно хворіє та майже 20 років прикута до ліжка. Проте, не зважаючи на хвороби, Антоніна Павлівна залишається при добрій пам’яті та гуморі.

Довгожителька проживає зі своєю 78-літньою донькою. Як розповідає жінка, її мати мала важку долю. Воно рано втратила батьків, ходила у найми до панів, аби заробити на кусок хліба. Не оминуло довгожительку війна, голод та втрата близьких — похоронила двох дітей.

За своє життя жінці вдалася поставити на ноги трьох дітей, самотужки навчитися писати, читати та навіть працювати на наборі в типографії. Свій рецепт довголіття жінка вважає досить простим. Потрібно лише дотримуватись трьох правил: жити дружньо, одне одному помагати й Бога шанувати.

Зазначимо, що до списку довгожителів також входить Любов Григорівна Алєксєєнко, яка відзначила цьогоріч 101 рік, та Катерина Дмитрівна Бреус і Ніна Данилівна Струкало – по 102 роки.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #війна, #голод, #довгожителі, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сто років, #століття, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: