Українці італійського містечка вшанували День пам’яті жертв Голодомору

Опубліковано:
1 Грудня, 2019

У неділю в італійському містечку Брешії  українська діаспора відзначала День пам’яті жертв Голодомору 1933-го року.

– Вранці у церкві Різдва Христового, – розповідає тернопільська письменниця Неоніла Крем’янчанка, яка у ці дні перебуває у Брешії, –   відбулася панахида за мільйони українців, які померли під час Голодомору. У ній взяли участь український та італійський священники. А о 15 годині в залі місцевої італійської профспілки (СІSl) «Волонтерська сотня міста Брешії» (патріотична організація небайдужих українців, що допомагає нашому війську) провела вечір пам’яті, присвячений цій трагічній сторінці української історії. В його підготовці взяли участь профспілкова діячка, директорка української школи Галина Сторожинська, волонтери Ольга та Анатолій Батюки та інші.

null

Присутні мали можливість побачити документальний фільм про Голодомор. Детальніше про нього розповіли колишня наукова працівниця Тернопільського краєзнавчого музею, членкиня Національної спілки письменників України Неоніла Крем’янчанка, членкині «Волонтерської сотні» Ольга Ліпницька (зі Збаража) та вчителька суботньої української школи Оксана Федьків (із Бучаччини). Звучали тематичні пісні та оповідання про Голодомор. На сцені горіли свічки. Також вони стояли над бойовими знаменами “Айдару” та “ДУКу”, які прислали волонтерам із фронту воїни в подяку за допомогу. На закінчення дійства усі присутні промовили молитву “Отче наш” і вшанували хвилиною мовчання невинно вбитих московською владою (штучним Голодомором) близько десяти мільйонів українських селян. Ведучою вечора була Марія Пиріг із Ланівців. А напередодні, у суботу, в українській школі проводився урок, присвячений пам’яті жертв Голодомору.

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Брешія, #голодомор, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #річниця, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: