«Інсталяцію зі 600 пар жіночих туфель»: тернополянки виступають проти насильства

30.11.2019 16:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Флейтута

На центральній площі міста Тернопіль, 3 грудня, планують зробити інсталяцію зі 600 пар жіночих туфель. Такий захід пройде в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Як зазначає ініціатор проєкту Яна Шукратова, така кількість жіночих туфель символізуватиме невтішну статистику, а саме збільшення випадків насильства над жінками.

«Коли я дізналась що кожного року близько 600 жінок гине від ґендерно-зумовленого або домашнього насильства, то була шокована. І з того часу, мене не полишало бажання візуалізувати якось масштаб цієї проблеми, щоб якомога більше людей почули, побачили цю страшну статистику та об'єдналися, щоб разом протидіяти та запобігати таким випадкам», — додає Яна Шукратова.

Дата проведення акціє також є символічною. Адже, уже два роки поспіль, українці відзначають «Щедрий вівторок» — це день, коли кожен робить добру справу та долучається до благодійності. Тому, організатори запрошують усіх тернополянок прийти та принести пару взуття. Згодом, усі туфлі, які принесуть містянки, передадуть в #Соціальний_гардероб_ОдежиНА.

До слова, проєкт реалізується за підтримки ГО "Асоціації жінок України «Дія»".


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі