Повернення легенд: 10 фактів про гурт «Брати Гадюкіни»

Опубліковано:
29 Листопада, 2019

Пропонуємо згадати 10 фактів про гурт, фірмовий стиль якого впізнають вже 4 покоління шанувальників. Їх наслідують, їх копіюють, але хлопцям ще є чим розбурхати сучасну “ліричну” рок-тусовку.

Цьогоріч виповнилося 30 років з виходу першого альбому “Всьо чотко”. Сам гурт був заснований у Львові у 1988 році.

“Брати Гадюкіни” – це єдиний український рок-гурт, який потрапив на “першу кнопку” телебачення СРСР. Хлопців запросила Алла Пугачова на свої “Різдвяні зустрічі” після того, як була зворушена виступом гурту у Львові. Алла і досі запитує, що таке “джалізова дупа”.

На першому фестивалі “Червона рута” у вересні 1989-го гурт отримав друге місце, а перше посіла Сестричка Віка, яка за іронією долі, співала пісні Сергія Кузьмінського.

Іменами пісень команди названі відомі українські фестивалі – “Файне Місто” у Тернополі та “Бандерштат” у Луцьку. Щорічно вони збирають десятки тисяч людей.

У 2006 році “Брати Гадюкіни”, після 10-річної паузи, “без шуму і пилу” зібрали понад 20 тисяч глядачів на концерті у Палаці спорту в Києві, що до цього не вдавалося жодному виконавцю. Той концерт назвали “Камбеком століття”.

У 2009 році команда понесла велику втрату – помер лідер гурту Сергій Кузьмінський. На згадку про Кузю у 2011 році у київському Палаці спорту відбувся триб’ют-концерт “Я вернувся домів”, в якому Гади співали свої пісні з друзями: “Бумбокс”, “Воплі Відоплясова”, “Гайдамаки”, “Димна Суміш”, “Кому Вниз”, Mad Heads XL, “Мандри”, “Океан Ельзи”, “Перкалаба”, “Піккардійська Терція”, Тарас Чубай, “ТНМК”, “ТіК”, The ВЙО, ФлайzZzа, “Брати Карамазови” та Ляпис Трубецкой.

У 2013 на прохання друзів і шанувальників “Брати Гадюкіни” вирішили почати все знову. У 2014 гурт презентував альбом Made in Ukraine, з яким вирушила в тур містами України. Музиканти не запрошували нового вокаліста, а вирішили створити щось на зразок Театру Гадюкіних – “співають і танцюють всі!” – тим самим віддаючи любов і повагу Сергію Кузьмінському, який, за словами хлопців, завжди з ними.

У липні 2017-го на фестивалі “Файне Місто” близько 15 тисяч людей в унісон заспівали хіт “Файне місто Тернопіль”, таким чином, встановивши рекорд фестивалю і потрапивши до книги рекордів міста.

Їхні пісні часто стають пророчими. Чого тільки варті рядки про ФК “Карпати”, які програли у футбол, або ж пісня “Міліон кубометрів снігу” (2013), в якій мова йде про наших добрих сусідів: “Забрали гору, що в морі стояла, а потім море, щоб було до пари”. Або “Червона фіра”, написана на тлі масової ейфорії в українському суспільстві, яке відокремилося від СРСР.

3 грудня вийде новий альбом гурту під назвою “Сміх і Гріх”. Вже відбулися прем’єри композицій “Крав”, “ФРАНКЕНШТЕЙН/Oh My Love”, “Сафарі”, “Сивина в бороду”, “Хто ти?”, “Підкаблучник” і “Біжу по граблях”, які можна знайти на офіційному youtube-каналі гурту. Презентація відбудеться 3 грудня у Києві, гурт зіграє концерти 8 грудня у Львові, 12 грудня у Харкові та 13 грудня в Дніпрі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гадюкіни, #гурт, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #факт
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: