Оздоровчий та медичний туризм Тернопільщини: експерти долучилися до підписання медичного кластеру

29.11.2019 18:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Туризм у громаді, оздоровчий та медичний туризм, створення і промоція турпродукту. Це теми, які обговорювали під час першого дня Туристичного форуму Тернопілля «Від ініціатив до дій». У рамках форуму відбулася дискусійна панель на тему «Оздоровчий та медичний туризм».

null

«Наша країна дійсно має великий потенціал у цій сфері, унікальні природні ресурси, досвід у лікуванні та оздоровчі програми, успішні результати та професійних лікарів, які постійно розвиваються та достойно конкурують з іноземними колегами. Переконаний, що робота у цьому напрямку дозволить розширити можливості медичних закладів Тернопільщини, а в перспективі – покращить якість надання медичних послуг в Україні загалом», – зауважив модератор панелі Тарас Демкура, віцепрезидент Міжнародної Торгової Палати ІСC Ukraine.

null

Як повідомив голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук: «Наше завдання – розкрити потенціал, щоб мали майданчик не тільки для популяризації області, а це є і наш економічний розвиток, а і внесок у розвиток Тернопільщини».

Про те, що саме у Тернопільщини є великий потенціал у розвитку медичного туризму заявила Ірина Сисоєнко, Президент Всеукраїнської Асоціації Фізичної Медицини, Реабілітації і Курортології (ВАФК), Віцепрезидент Всесвітньої федерації гідротерапії та кліматотерапії (FEMTEC), медичний юрист, Народний депутат України VIII скликання: «Розвиток медичного туризму може стати відмінним джерелом прибутку і для українських клінік, і для держбюджету. Він працюватиме на створення іміджу України як економічно розвиненої держави, а також привабливого і доступного за ціною туристичного напрямку».

Пані Ірина також зауважила, що у всьому світі тренд оздоровлення та довголіття набирає все більшої популярності.

null

За словами Анни Гучок, радника Президента, голови комісії з питань охорони здоров'я та медичного туризму ICC Ukraine, експерта у сфері розвитку медичного і оздоровчого туризму з глобальним досвідом співпраці і ведення проектів на державному і корпоративному рівні, щоб розвинути медичний туризм Україна перш за все повинна просувати свій бренд в оздоровчій галузі.

«Наразі Україну знають в країнах СНГ, у США, Канаді та Європі. Іноземці відвідують Україну щоб отримати послуги зі стоматології, сурогатного материнства, пластичної хірургії, офтальмології та лікування стволовими клітками. Але все ж більшість пацієнтів звідти є колишніми громадянами України.  Тобто для налагодження зв’язку у сфері медичного туризму ми, в першу чергу, повинні звернутись до наших діаспор», – розповіла пані Анна.

Про те, що медичній сфері та українським лікарям потрібно бути більш далекоглядними, переймати світову практику та відслідковувати тренди розповів Василь Мартинюк, директор та власник санаторію «Медобори».

null

Про особливості та відмінності медичного та оздоровчого туризму розповів Іван Ліптуга, Президент Національної туристичної організації. Необхідно впроваджувати сервісне управління та відповідні стандарти в кожному сегменті туристичної галузі, як найважливішої умови підвищення конкурентоспроможності туристичної галузі Україні та її окремих суб’єктів на світовому ринках, переконаний Президент НТО.

Тарас Кіхтяк, віцепрезидент Львівського кластеру медичного туризму, головний лікар хірургічної клініки «Корона» розповів про ідею та процес створення кластеру медичного туризму у Львові.

Після створення кластеру гості міста Лева мають змогу отримати кваліфіковану медичну допомогу через централізований ресурс, всі учасники якого спеціально до цього готуються.

«Я переконаний, щоб кластер був успішним, ц ньому мають брати участь висококваліфіковані професіонали!» – розповів пан Тарас.

null

Своїм досвідом розвитку медичного туризму поділився також Іван Проць, Заслужений лікар України, засновник та власник клініки «Стоматологія «Denta-VI».

Панельна дискусія була надзвичайно цікава. Кожен із спікерів поділився своїм унікальним досвідом та баченням майбутнього медичного туризму.

Відео-трансляцію з дискусійної панелі можна переглянути за посиланням: ….

У рамках події відбулося підписання меморандуму про створення кластеру медичного туризму між Тернопільською ОДА (підписант – заступник Голови Олега Валов), Тернопільською обласною радою (підписант – Голова Віктор Овчарук), Тернопільською міською радою (підписант – Секретар ради Віктор Шумада), Національною туристичною організацією (підписант – Президента Іван Ліптуга).

null

 

null

 

null

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі