У Тернополі планують закупити нові шкільні автобуси

29.11.2019 17:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Флейтута

 Уряд виділив додаткові кошти на закупівлю шкільних автобусів. Відповідно до постанови, яка була прийнята 27 листопада, під час засідання Кабміну, 600 млн грн у 2020 році спрямували на закупівлю транспорту для опорних шкіл.

Закупівлі шкільного транспорту будуть відбуватися на місцевому рівні, де краще розуміють потреби та можливості навчальних закладів.

«Розвиток опорних шкіл — наш пріоритет. Це неможливо без якісно організованого підвезення до таких закладів. Саме тому цього року ми виділили більшу суму на ці цілі. Також потрібно розуміти, що всі ці кошти традиційно виділяються на засадах співфінансування, тобто місцеві бюджети мають докласти свої кошти. В результаті ми маємо вийти на значно кращі закупівлі та дати більшій кількості дітей можливість навчатись у великих, добре оснащених школах, де працюють добре підготовлені вчителі», — відзначила Міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Згідно з постановою, обсяг співфінансування буде різним, а саме: не менш як 30% суми мають додати м. Київ, міста обласного значення, ОТГ з адміністративним центром у місті обласного значення, а також області; не менш як 10% суми — райони та ОТГ; не менш як 5% суми — села (селища), що мають статус гірських населених пунктів, та населені пункти, розташовані на лінії зіткнення.

До слова, у 2019 році департаменти (управління) освіти і науки обласних державних адміністрацій загалом планують закупити 401 шкільний автобус.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі