Поляк повернув заробітчанину з України загублену річну зарплату

28.11.2019 21:43   Джерело: globalpres.co
Опубліковано : Новини Тернопілля

Водій автобуса №122 у Вроцлаві, наступний до автовокзалу, на одній із зупинок пройшовся оглянути салон і виявив забутий кимось пакет. Заглянув всередину і остовпів: в його руках опинилися 7700 доларів, 945 євро та 575 злотих. Чесний водій не став брати гроші собі і повідомив про знахідку в Центр транспортного руху, вони зв’язалися з поліцією. Знайти власника пропажі допомогли документи, що також знаходилися в пакеті.

Через годину поліція прибула на кінцеву зупинку 122-го маршруту вже з власником загубленого пакета. Ним виявився українець, який перебуває в Польщі на заробітках. З’ясувалося, що заробітчанин більше року працює на місцевому будівництві і відкладав кожну копійку. Всі заощадження наш земляк носив з собою в пакеті, побоюючись крадіжки. Але, судячи з усього, побоювався, не того – робота вимотала його настільки, що, виходячи з автобуса, він навіть не зрозумів, як залишив на сидінні все, заради чого працював не покладаючи рук.

Ця історія стала приводом для гордості вроцлавській транспортної компанії. Прес-секретар MPK Wroclaw розповіла, що всю дирекцію переповнює гордість за їх співробітника.

– Ми зараз обговорюємо питання про те, яку премію виписати нашому працівникові за таке благородство, – повідомили в транспортній компанії.

Сам же водій автобуса не бачить у своєму вчинку нічого такого, чим можна було похвалитися. Польські журналісти запропонували пану Даніелю, так звуть чоловіка, що знайшов пакет з грошима, виступити по телебаченню і розповісти детальніше про всю ситуацію і його дії – щоб став гордістю і прикладом для всієї країни, а не тільки для Вроцлава. Але він відмовився навіть сфотографуватися.

 

– Нема про що говорити. На моєму місці будь-хто вчинив би так само, – тільки й відповів скромний пан Даніель.

Не хочеться розчаровувати польського водія, але далеко не кожен би ось так легко і без вагань повернув загублені майже 250 000 гривен.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: globalpres.co  

Коментарі