Скільки вихідних матимуть тернополяни у грудні?

Опубліковано:
27 Листопада, 2019

Грудень – перший місяць зими і останній місяць 2019 року. Традиційно він має низку святкових днів. Серед них: Введення у храм Пресвятої Богородиці, Апостола Андрія Первозванного, Святого Миколая, католицький Святвечір і Різдво.

У народі кажуть, що в перший місяць зими починається “український Рамадан”, який бере початок зі свята Романа (1 грудня) та закінчується аж на Водохреща (19 січня). Тож від початку грудня і до середини січня в українців буде багато вихідних та святкових днів. 

Католики 25 грудня будуть святкувати Різдво, яке припадає на середу. У 2017 році Рада підтримала рішення зробити це свято вихідним днем. З прийняттям цього законопроєкту Різдво відзначається в Україні двічі – 25 грудня за Григоріанським календарем і 7 січня – за Юліанським. Також Кабінет Міністрів призначив перенести два робочих дні, щоби з початком нового року українці відпочили чотири дні поспіль. Відтак робочі дні 30 і 31 грудня (понеділок і вівторок) переносяться на суботу 21 і 28 грудня. Таким чином постанова Кабінету Міністрів № 7-р пропонує чотири вихідних дні – з 29 грудня 2019-го по 1 січня 2020 року. Відповідно відпочивати у грудні ми будемо 10 днів. В останній місяць року нас чекає 21 робочий день.

Вихідні у грудні:

– 25 грудня – католицьке Різдво;

– 30 грудня – вихідний день, який попередньо відпрацьовуємо у суботу, 28 грудня;

– 31 грудня – переддень Нового року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вихідний, #календар, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: